Željko Obradović: Madar nije bio iskren, neko ga je savetovao

Željko Obradović, trener Partizana, dao je intervju za “Nedeljnik” gde je govorio o brojnim temama. Između ostalog bilo je reči o Nikoli Mirotiću, ali i o Jamu Madaru koji je napustio crno-bele ovog leta.

Velika prašina se digla oko odlaska izraelskog plejmejkera u Fenerbahče. Mladi organizator igre bio je viđen kao jedan od centralnih delova crno-belih za predstojeću sezonu, ali je na kraju rešio da promeni sredinu.

Koliko je njegov odlazak bio bolan za Partizan svedoči činjenica da je prekinuta saradnja sa Miškom Ražnatovićem, inače menadžerom Jama Madara.

“Data reč je ze mene važnija i od ugovora… Vrlo smo otvorteno razgovarali sa igračima na kraju prošle sezone. Otvoreno smo im rekli šta klub može kome da ponudi. I ovo je idealna prilika da javno zahvalim Kevinu, Zeku, Džejmsu, Balši i Aleksi što su produžili ugovore. Igrači koji su otišli, otvoreno su govorili o svojim razlozima. Skoro svi. Matijas Lesor je rekao da ima sjajne finansijske ponude i pošto mi to nismo mogli da ispratimo, odlučio je da ode. Pošteno. Dante Egzum je želeo da se vrati u NBA i proba ponovo tamo i ja mu želim svu sreću. I to je pošteno. Papapetru je dobio odličnu ponudu da se vrati kući i rekao je da mu je to velika želja. Opet pošteno. U slučaju Jama Madara, ipak, ne mogu da kažem da je sve bilo iskreno“, rekao je Obradović za “Nedeljnik”, pa dodatno pojasnio situaciju.

“Stvar je išla ovako – on je doleteo specijalno iz Tel Aviva da bi razgovarao sa mnom. Sedeli smo u kafiću blizu moje kuće oko dva sata i pričali o daljim planovima. Nijednog trenutka on nije govorio o bilo čemu osim o minutaži, prilici da igra, planovima, zahvalnosti i svemu što je vezano za napredak koji je ostvario. Tako smo se rastali i ja sam otišao na trenersku kliniku. Nije prošlo mnogo, eto ga Madar, zove me i spominje novac. Kaže, nezadovoljan je ugovorom. Ja ga pitam što mi nije spominjao novac kad smo pričali, on kaže da je shvatio da nije dovoljno plaćen. Neću apsolutno ga ulazim u to ko ga je savetovao, ali je jasno da ga je neko posavetovao. Rekao sam mu da bez obzira na njegov kvalitet i napredak koji je ostvario ne želim da ga odvajam od drugih igrača njegovog uzrasta, podsetio da smo ga mi izvukli iz jedne anonimnosti i da smo napravili plan o budućem radu u kom je njegovo mesto bilo vrlo važno. Kada sam shvatio da više nemam šta da mu kažem uputio sam ga na Zorana Savića i stvar se završila kako se završila“, zaključio je trener Partizana.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

BONUS VIDEO:

6 Komentara

  Bilo je kako je bilo, uspeće Partizan i bez Madara

  Odgovori

  Pa menadžer željan provizije ga je savetovao da traži veću platu

  Odgovori

  Svi rade i igraju za bolje ugovore. Tako da Madar nije uradio nista lose.

  Odgovori

  Nije zeleo da vise igra u Partizanu i tu nema niceg spornog. Ima pravo na slobodu izbora.

  Odgovori

  Kao i obicno Miska zanima samo lova,ne sumnjam da ce ga utopiti u NBA

  Odgovori

  Zna se ko ga je savetovao,njegov mentor Misko Raznatovic,grobar srpske kosarke

  Odgovori

Postavi odgovor