Možda bi sve bilo drugačije

Pre četiri meseca je delovalo kao da na Malom Kalemegdanu kreću da se pišu prve stranice crveno-bele bajke. Euforija je počela prelaznim roko i najavaom da Zvezda ima najjači tim u istoriji. Razum je zamaglio posle bravurozne igre u prve dve utakmice protiv Asvela i Cedevita Olimpije. Da ste tada pitali navijača Zvezde da li očekuje plej-of, pogledao bi čudno i izustio dve reči: Fajnal for!

26 kola kasnije, putovanje crveno-belih više liči na psihološku dramu sa, po svemu sudeći, nesrećnim krajem. Elementi horora, naučne fantastike, Božićnog specijala… Neobična kombinacija u skladu sa neobičnom sezonom beogradskog tima, koja bi možda imala drugačiji pravac u Evroligi da se nije desio taj Žalgiris.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Posle gorepomenutih mečeva, na krilima sjajne energije, otišla je Zvezdina ekspedicija u Kaunas. Prošlo je 30 minuta utakmice, stvari su išle na crveno-belu vodenicu. Imala je tadašnja ekipa Duška Ivanovića prednost od sedam poena čak i u poslednjoj deonici, a onda – traumatsko iskustvo. Flešbekovi, deža vi… Nazovite kako god želite – desila se repriza iz prošle sezone, kada je Zvezda izgubila skoro dobijen meč i zakucala na izlazna vrata Evrolige. Na kraju verovatno od jedan od bitnijih faktora što se Kampaco i družina nisu našli među osam.

U tom momentu niko nije mogao da pretpostavi, ali novi Kaunas kao da je nagovestio šta će se destiti. Bio je znak da bajke neće biti. Od tada je krenuo sunovrat u Evroligi koji je rezultirao promenom trenera. Otišao je Ivanović, a stigao Janis Sferopluos, koji će morati da se nadmudruje sa Andreom Trinkijerijem. Harizmatični Italijan je nedavno stigao da ugasi požar, zamenio Kazisa Maksvitisa i shodno karakteru doneo nove vetrove u Zelenoj šumi.

Oba tima se nalaze u nezavidnoj poziciji. Trenutno koketiraju sa donjim domom, ali imaju teoretske šanse da se ipak nađu među deset. Razlika je u tri pobede, a večeras će pobednik odneti ogroman pot. Ko bude slavio, može da računa duplu pobedu, a poraženi da se pomiri sa onom starom – više sreće u narednom izvlačenju.

Što se tiče Zvezde, ako želi da pokuša da se ukrca na poslednji voz, moraće da pobedi večeras sa više od pet poena razlike, kako bi imao bolji skor od Žalgirisa, koji ima identičan broj pobeda i poraza kao Zvezda u Evroligi. Ostaje da se vidi u kakvom sastavu će biti večeras i da li će Janis moći da računa na Miloša Teodosića i Branka Lazića.

Od velikog značaja bi bilo da obojica budu u timu, pogotovo valjevski maestro, bez čijeg uticaja Zvezda uglavnom ostaje bez pobeda.

Bonus video:

2 Komentara

    Sigurno da bi bilo drugacije da se utakmice nisu izgubile!!!!

    U naredne dve utakmice ćemo znati na cemu smo ako izgubimo zavrsena je sezona u Evropi

Postavi odgovor