SRPSKI STRELCI BLISTALI NA SVETSKOM KUPU: Arunović i Mikec upucali novo zlato!

Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec su osvojili još jednu medalju na Svetskom kupu u Čangvonu.

Oni su dan ranije pobedili u pojedinačnoj konkurenciji, potom su bili najbolji u kvalifikacijama miks takmičenja i kao prvi se plasirali u današnji meč za zlato.

Rivali Arunovićeve i Mikeca u velikom finalu bili su Grci, sestra i brat, Ana Korakaki i Dionisios Korakakis.

Borba srpskog i grčkog tandema je bila je izjednačena od početka do kraja. Bilo je nekoliko preokreta, ali do same završnice nijedan tim nije vodio sa razlikom većom od dva poena.

Petnaesti hitac je doneo rasplet. Mikec i Arunovićeva su u 15. seriji bili precizniji, osvojili još dva poena i trijumfovali sa 17:13.

To je još jedan sjajan rezultat naših takmičara, koji su svetsku klasu potvrdili i dan ranije. Oni su u miksu u disciplini vazdušni pištolj bili najbolji.

Zorana Arunović je prethodno bila četvrta u kvalifikacijama, a potom je uspela da trijumfuje u disciplini vazdušni pištolj i dođe do zlatne medalje na Svetskom kupu.

U istoj disciplini je do odličja došao i Damir Mikec, koji je prethodno bio peti u kvalifikacijama, ali je odlično gađao u nastavku i “okitio” se zlatom.

Zlatne medalje su izborili na Svetskom kupu u Kairu, Gran priju u Granadi, Mediteranskim igrama u Oranu i Svetskom kupu u Čangvonu, a osvojili su i dve bronze (Evropsko prvenstvo u Hamaru i Svetski kup u Bakuu).

Srpski reprezentativci pištoljem su danas završili učešće na Svetskom kupu u Čangvonu, dok strelce puškom očekuju takmičenja u trostavu, koja počinju u petak.

Na Svetskom kupu u Čangvonu nastupiće još šestoro srpskih takmičara.

POTRESNA ISPOVEST FARAHA: Kao dete su me ilegalno doveli u Englesku!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PREDVIDJANJE REZULTATA BALKANSKIH TIMOVA U EVROPI ep.1 2022 @Beki

 

Postavi odgovor