Prvo navijači Partizana, a sada i bokseri: Crnogorci deportovani iz Moldavije!

Crnogorci su doživeli neprijatne scene. Nakon što su Partizanovim navijačima zabranili ulazak u Moldaviju, ista sudibna je zadesila i boksere Crne Gore.

Kako je navela predsednica ove zemlje, razlog je strah od sabotaže. Crnogorci tako neće moći da učestvuju na prestižnom međunarodnom turniru – Pavel Luskeski.

„Pokušaji destabilizacije postojali su prošle jeseni, ali nisu uspeli da ostvare svoje ciljeve zahvaljujući intervenciji naših sigurnosnih i javnih institucija. Za budući period predviđene su akcije uz angažovanje diverzanata sa vojnom obukom, kamufliranih u civile, koji će izvoditi nasilne akcije, napadati državne objekte i uzeti taoce. Smena u Kišinjevu sprovela bi se kroz nasilne akcije, koje bi bile prerušene u proteste opozicije. Materijali sadrže instrukcije za ulazak u Moldaviju za državljane Rusije, Belorusije, Srbije i Crne Gore. Uveravam vas da državne institucije rade na tome i da situaciju drže pod kontrolom“, rekao je predsednica Maja Sand,

Vrlo brzo oglasio Bokserski savez Crne Gore.

“Naš tim boksera na čelu sa selektorom, Nikolom Ružićem, dobili su zvaničan poziv od strane organizatora za učešće na Međunarodnom turniru Pavel Luskeski. Međutim, na aerodromu u Kišinjevu policija je privela naš tim, koji je bio sastavljen od šest osoba, među kojima je bilo i maloletnih lica. Nakon što su im oduzeta sva dokumenta i nakon što su celu noć proveli u tranzitnoj zoni, bez hrane i smeštaja, deportovani su nazad u Crnu Goru sa objašnjenjem da se trenutno zabranjuje ulaz crnogorskim državljanima u Moldaviju bez detaljnijih informacija. Obzirom da imamo informaciju da se ženski fudbalski tim Moldavije nalazi u Crnoj Gori kako bi imali utakmice sa crnogorskim fudbalskim timom, ovim putem apelujemo da se prema njima niko ne ophodi loše, već da pokažemo našu sportsku veličinu i veličinu Crne Gore.”, navodi se u saopštenju Saveza.

Na prestižnom turniru trebali su da nastupe Stefan Savković, Petar Marčić, Petar Liješević, Dimitrije Milić i Andrija Brajković.

Meridian ima najbolje kvote

Bonus video:

2 Komentara

    To je rezultat dugogodišnjeg predstavljanja neše države kao terorističke i agresorske od strane zapada

    Kako je krenula ova hajka na nas i ruse nećemo smeti da promolimo glavu iz Srbije!

Postavi odgovor