Predsednica RSS: Hvatamo priključak sa svetskim vrhom

Predsednica Rukometnog saveza Srbije (RSS) Milena Delić rekla je da su rukometaši išli na pobedu u svakoj utakmici na nedavnom Svetskom prvenstvu, kao i da je reprezentacija blizu da dostigne najjače timove.

“Najvažnije mi je da među momcima vlada timski duh, da su na svakoj utakmici igrali na pobedu. Kada su gubili nisu se predavali i to je nešto što nije bila slika našeg tima u prethodnom periodu. Ranije su porazi bili sa velikom razlikom baš zbog toga dok danas kada imamo padove u igri mi umemo da se vratimo iz minusa. Mislim da smo na korak da dostignemo reprezentacije koje su u samom vrhu”, rekla je Delić, preneo je RSS.

Rukometaši Srbije su na nedavnom Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj zauzeli 11. mesto, sa četiri pobede i dva poraza.

Delić je dodala da igrači sa zadovoljstvom igraju za reprezentaciju, što predstavlja dodatni motiv svima u Savezu.

“Kao Savez, omogućili smo sve što je potrebno, da nemaju nikakve zamerke na odnos prema njima i sada je vidljivo i zajedništvo koje vlada, dok podršku osećaju svi”, rekla je ona.

Zlato je na Svetskom prvenstvu po treći put zaredom osvojila selekcija Danske, koja je u finalu bila bolja od Francuske (34:29).

Delić je istakla da rukomet sve više dobija na snazi i brzini, ali da ne vidi veću “lepotu” u igri.

“Sve drugo se svodi na trčanje i kontre. Mi ćemo morati da se razvijamo u tom pravcu, ali mislim da te zamerke što igramo ‘spor’ rukomet nisu u potpunosti na mestu. Pokazali smo da možemo da igramo brzo, ali i da ponekad taktički usporimo protivnika”, dodala je ona.

Predsednica RSS-a rekla je da se bez rezultata u mlađim kategorijama ne mogu očekivati uspesi prvog tima.

“Sve reprezentacije koje osvajaju medalje su to gradile od kadetskog uzrasta i mi se tim modelom vodimo sada. Svakako, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez velike pomoći države, posebno predsednika Aleksandra Vučića koji je i javno podržao uspon rukometa”, rekla je Delić.

Delić je dodala da je selektor Toni Đerona unapredio igru reprezentacije, kao i da je zaslužio podršku.

“Za svaki veći rezultat potrebno je vreme i čestim smenama se do njega ne može doći. Tako smo verovali i u Đorđa Teodorovića (selektor juniora), isti pristup imamo i prema Urošu Bregaru (selektor rukometašica)”, istakla je ona.

Delić je rekla da je važno da ženska rukometna reprezentacija dobije “naslednice”, nakon što se povuku Kristina Liščević, Jovana Stojiljković i Jelena Lavko.

“Klubovima nije lako, ali mi smo tu da podržimo rad struke i da na čelu sa Bregarom i kroz što češća okupljanja rastemo postepeno”, zaključila je Delić.

(Izvor: Beta)

3 Komentara

  Voleo bih jednog dana da dignemo igru na takav nivo da postanemo šampioni sveta u rukometu

  Odgovori

  Nadajmo se da cemo dostici najvece ciljeve u rukometu,zasluzili smo to!

  Odgovori

  Dosta su napredovali od kako je 2020. došao Đerona ali potrebno je još truda i rada kako bi bili u prilici da se bore za medalju

  Odgovori

Postavi odgovor