Gvideti: Imamo problema na poziciji dizača, neće biti lakih utakmica

Odbojkašice Srbije će otputovati u Šenzen, gde će igrati kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Takmičenje počinje 16. septembra, a selektor Đovani Gvideti nije na put poveo dizače Maju Ognjenović i Bojanu Drču, s tim da će se kapiten naše selekcije verovatno pridružiti tokom turnira, ukoliko u potpunosti sanira problem sa virusom.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

“Pre svega mislim da smo spremni za novi turnir. Ova četiri dana smo iskoristili da se oporavimo od poraza od Turske. Nije bilo lako svariti to, ali smo znali da smo kao tim uradili sve. Nekada samo jedan čelendž može da promeni sve, kao što je to bilo u taj-brejku. Zadovoljan sam i ponosan zbog onoga što je tim uradio tokom leta”, rekao je selektor Đovani Gvideti i dodao:

“Sada idemo u Kinu. Pre svega idemo znajući da ovo nije poslednja šansa da se plasiramo na Olimpijske igre – imamo dobru poziciju na rang listi. Ali biće lakše ako se kvalifikujemo sada. Uradićemo sve da to postignemo. Ali neće biti kraj sveta ako ne uspemo, jer imaćemo šansu i kroz Ligu nacija”.

Srbija će u grupi igrati sa Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Meksikom, Ukrajinom i Češkom. Prve dve selekcije će obezbediti plasman na Olimpijske igre.

“Turnir je za nas veoma težak. Možda će biti lak meč sa Meksikom, ali ostali neće. Češka i Ukrajina su pokazale svoj nivo na Evropskom prvenstvu, od Kanade smo izgubili poslednji meč, od Dominikanske Republike takođe. Imamo Holandiju koja napreduje mnogo, polufinale protiv njih je bilo teško. I Kina koja je favorit turnira. Neće biti lakih utakmica. Svaki dan će biti velika borba. Moraćemo da igramo na visokom nivou. Naporan je raspored”.

Gvideti je umesto Maje i Bojane poveo Anu Jakšić i Slađanu Mirković.

“Imamo malo problema na poziciji dizača. Bojana Drča iz porodičnih razloga je odlučila da ne igra ovaj turnir, a Maja Ognjenović neće krenuti s nama. Ali se nadamo da će doći malo kasnije, jer i dalje ima problema sa virusom. Idemo sa Jakšićevom i Mirkovićevom, kojima sam veoma zahvalan jer su bile spremne da krenu, iako sam ih zvao dan-dva pre polaska. Zahavlan sam im na volji da pomognu timu. Zahvaljujem i Drči na onome što je uradila ovog leta, zadovoljstvo mi je bilo da radim sa njom. Žao mi je što ne može da završi ovo leto sa nama. Nadam se da će Maja moći da igra, jer će mnogo promeniti našu igru ako ne bude bila u timu”, podvukao je Đovani Gvideti.

Bonus video:

2 Komentara

    Iskreno se nadam i verujem da će izboriti vizu za OI

    Odgovori

    To nam je sto nam je moraćemo dati maksimum sa tim sto imamo i iskreno mislim da možemo daleko

    Odgovori

Postavi odgovor