Kraj velike karijere: Fedor porazom ispraćen u penziju! (VIDEO)

Fedor Emalianenko, legenda MMA sporta, završio je svoju karijeru u 46. godini porazom od Amerikanca Rajana Bajdera tehničkim nokautom.

Jedan od najboljih boraca u istoriji rešio je da okači rukavice o klin.

Svoj poslednji meč “poslednji ruski car” odradio je za organizaciju “Bellator”, a poraz je stigao od aktuelnog šampiona teške kategorije.

Podsetimo, Fedor je 2019. godine poražen nakon samo 35 sekundi od Bajdera, pa je upravo njega želeo za protivnika na poslednjem meču.

Ipak, nije ishod bio mnogo drugačiji. Ponovo je Amerikanac slavio tehničkim nokautom. Pogodio je Bajder dobar kroše kojim je posalo Rusa na pod nakon čega je poslao nekoliko snažnih udaraca dok mu je protivnik bio okrenut leđima, što je nateralo sudiju da prekine meč.

Bilo je gorko-slatko. On je moj idol, kao i idol mnogih MMA boraca”, rekao je Amerikanac posle meča i obratio se publici:

“Prvo, ustanite i pozdravite ovog čoveka za ono što je učinio za sport. Stavio je ovaj sport na svoja leđa. Taj čovek je legenda, i tako mi je drago što sam mogao da budem deo njegove priče – hvala puno, Fedore. Ti si čovek. Ali morao sam da uđem i uradim svoj posao na kraju dana. Pobedio sam, moraš da ideš dalje”, poručio je Bajder.

Reč je potom preuzeo Fedor koji je bio jako emotivan u svom izlaganju, tokom kojeg je bacio rukavice na pod čime je simbolično označio odlazak u penziju.

“S jedne strane, tužan sam, naravno, što se niam borio kako sam želeo. Ali s druge strane, tako sam srećan što svi ovi ljudi ovde navijaju za mene, a svi ovi veterani koji su koračali sa mnom skoro 20 godina su tu da me pozdrave. Veoma sam srećan. Tako sam srećan što vidim sve borce koji su ovde da me podrže. Hvala Vam mnogo”, rekao je Emalijenko.

5 Komentara

    Na žalost nije završio karijeru pobedom, ali nema veze, bilo je vreme da se povuče

    Svaka mu cast da je u ovom tako teskom sportu izdrazao toliko dugo i da sa 46 godina odlazi zasluzeno u drugu fazu svog zivota!!!!Stvarno je imao retko mocnu karijeru!!!

    Koliko dugo je vladao mislim da je krajnje breme da se povuče čovek ima 46 gofina i opet je pokazao koliko je moćan

    Trebao je i ranije da prekine. Već je i onako u ozbiljnim godinama za bavljenje ovim sportom.

    Dosta je i bilo. Bilo kako bilo ovo je jedna karijera za postovanje i respekt. Svaka cast.

Postavi odgovor