ZVANIČNO: Nikola Grbić ima novi posao!

Nije mogao Nikola Grbić dugo bez selektorskog poziva. Osim što obavlja sjajan posao na klupi italijanske Peruđe, naš trener je i zvanično preuzeo reprezentaciju Poljske!

Tako će legendarni odbojkaš i trener naslediti Belgijanca, Vitala Hejenena na klupi aktuelnog prvaka sveta.

Upravo će Grbiću prvi naredni cilj biti odbrana svetske krune na šampionatu sveta koji se igra u Rusiji od 26. avgusta do 11. septembra.

– Radna grupa je predložila Grbića, a Upravni odbor prihvatio njega kao rešenje. U pitanju je trener koga igrači baš cene, poseduje veliko znanje i harizmu. Gledajući utakmice Peruđe ove sezone uverili smo se da je u stanju da mobiliše odbojkaše i izvuče najbolje iz njih – rekao je Sebastijan Sviderski, predsednik Odbojkaškog saveza Poljske.

Da naglasimo i to, Grbić je potpisao ugovor sve do Olimpijskih igara 2024. godine, a paralelno će voditi i Peruđu. Barem se tome nadaju u Poljskoj gde nemaju dilemu koji će posao biti prioritetan za našeg trenera.

– Ako rad u klubu ne remeti trenera, ne vidim problem. Ukoliko Nikoli Grbiću ne bude dozvoljeno da istovremeno vodi našu reprezentaciju i Peruđu, onda će morati da napusti klub. Smatram da predsednik Peruđe Đino Sirči shvata koliko je Grbić posvećen ekipi, koliko želi da uspe i zato sam siguran da će mu dozvoliti da radi paralelno – zaključio je Sviderski.

Dakle, imaće Grbić priliku da radi sa nekim od najboljih odbojkaša današnjice poput Vilfreda Leona, Bartoša Kureka, Mihaela Kubiaka…

Naš trener se već dokazao u poljskoj odbojci gde je na klupskom nivou napravio veliki podvig osvajanjem Lige šampiona sa Zaksom.

Prethodno je Grbić vodio i reprezentaciju Srbije sa kojom je stigao do bronzane medalje na Evropskom prvenstvu 2017. godine i to baš u Poljskoj.

POVRATAK NA MESTO USPEHA: Kolaković ponovo selektor odbojkaške reprezentacije Srbije!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: GDE SU FUDBALERI KOJI SU OSVOJILI POSLEDNJU LIGU ŠAMPIONA REALU 2018. GODINE @Beki

4 Komentara

  Zelimo mu puno uspeha sa reprezentacijom Poljske,sem kad je u duelu sa nama

  Odgovori

  Eto problema za reprezentaciju Srbije na narednim velikim takmičenjima.

  Odgovori

  Odlično znaju poljaci ko je Nikola Grbić, verujem da će im njegovo iskustvo i znaje biti od velike koristi.

  Odgovori

  Verujem da će se sjajno snaci i da će ostvariti sjajne rezultate sa njima , poljaci su Odlicna reprezentacija

  Odgovori

Postavi odgovor