Ognjenović: U ekipama koje su u vrhu uvek ima mesta za srpske odbojkašice

Jedna od najboljih srpskih, ali i svetskih, odbojkašica Maja Ognjenović ponovo se vratila u Tursku, gde je sada očekuje početak priprema sa ekipom Vakifbanka.

Evropska i svetska prvakinja, kao i olimpijska vicešampionka iz Rio de Žaneira, trenutno uživa u dresu giganta iz Istanbula.

U razgovoru za “Sportski žurnal” rekla je da je mnogima bila čudno kada su se vratile u Tursku posle pauze.

-Po prvi put smo jedva čekale da dođemo, što nije karakteristično zbog manjka slobodnog vremena koji nas prati gotovo svake sezone. Svaka od nas je čekala da počnu pripreme, neko dešavanje. Meni se nešto nalik ovoj pauzi desilo 2017. da se ne vraćam unazad, ali sam i tada bila u obavezi da dođem na početak klupskih priprema – počela je Maja.

Ipak, barem na samom početku će ceo tim biti na okupu, što ranije i nije bio slučaj.

-Raduje me da imamo vremena za prave pripreme. Ova situacija nije uobičajena. Sada klubovi počinju pripreme sa kompletnim timovima. Nema više neka devojka će da dođe zbog obaveza kasnije… Svako od nas će da se posveti od prvog do poslednjeg dana. Počele smo u normalnom ritmu. Ispostavilo se da smo stvarno radile. Niko nije četiri meseca bio bez treninga. Nismo došle ni sa viškom kilograma i trener Đovani Gvideti mi je rekao da ga to raduje.

Sezona u Turskoj zvanično počinje 5. septembra, kada će biti odigrana prva utakmica, a očekuje ih zaista mnogo.

-Bespotreban je broj od 16 ekipa, zaista ogroman broj utakmica. Bilo je priče da ćemo da budemo podeljeni u dve divizije, ali ništa od toga. Ipak, deceniju unazad jedno je od najjačih prvenstava u Evropi. Najveća imena su ovde. Možda je mana, što postoje tri ili četiri protivnika koji su vrhunski, dok su ostali slabiji nivo.

-Sa druge strane, mislim da je to činjenica koja treba da raduje, pokazatelj da u tim ekipama koje su u vrhu, ima mesta za najbolje odbojkašice, pre svega za naše devojke… Slađana Mirković je otišla u Ezačibaši. Nije to mala stvar – zaključila je Ognjenovićeva.

Škorić se posle 23 godine vratio u voljeni klub

OBAVEZNO POGLEDATI: MeridianSport Podkast #03 TRANSFERI u Evroligi – pojačanja

7 Komentara

  Sjajne nase odbojkasice,vise puta pokazale koliko vrede

  Pa kad su naše odbojkašice najbolje na svetu!

  Apsolutno je tacno da je potpuna glupost da 16 ekipa od kojih je svega par ekipa na zadovoljavajucem nivou igre, a ostale su ispod proseka, to samo moze da smanji kvalitet.
  Kao u nasem fudbalu, prosiruju ligu, a 80% klubova igra ispod proseka.

  Pa sto da nema mesta kad ste najbolje 😁

  Logicno za najbolje uvek ima mesta bilo gde da zele da igraju.

  Naravno ,više puta dokazale koliko vrede !

Postavi odgovor