Član srpske štafete pao na doping testu

Uroš Nikolić, član štafete 4×100 u plivanju i učesnik Olimpijskih igara u Tokiju, bio je pozitivan na doping testu tokom Svetskog prvenstva u Dohi proteklog meseca, piše Sport klub.

Nikolić je nezvanično bio pozitivan na zabranjenu supstancu pseudoefedrin, koja se nalazila u leku koji je koristio protiv alegrije. Srpski olimpijac je u Kataru sa saborcima osvojio sedmo mesto i tako osigurao učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDIpotpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Odmah je uložio žalbu i Svetska antidoping agencija (WADA) je prihvatila da Nikolić priložio svu dokumentaciju koja potvrđuje da je lek koristio u svrhu kliničkog lečenja. Sada se čekaju dalji koraci i konačna odluka o eventualnoj sankciji.

Čak i minimalna kazna za Nikolića značila bi da će gotovo sigurno propustiti Evropsko prvenstvo u Beogradu u junu, kao i Olimpijske igre u Parizu u julu ove godine.

Nikolić nije učestvovao na nedavno završenom Prvenstvu Srbije u Beogradu.

Ukoliko se utvrdi da je Nikolić kriv, biće poništen i rezultat štafete u Dohi, piše Sport klub, ali dodaje da će srpski tim na 4 x 100 slobodno sigurno biti učesnik Olimpijskih igara zahvaljujući ostvarenju sa prethodnog Svetskog prvenstva u Fukuoki 2023. godine, jer i dalje imaju 13. najbolji rezultat, a 16 štafeta ide u Pariz.

Samo će se, ako Nikolić bude suspendovan, birati četvrti član štafete koju već čine Andrej Barna, Velimir Stjepanović i Nikola Aćin.

Bonus video:

Postavi odgovor