Slovenija želi domaćinstvo Olimpijskih igara

Predsednik jedne od 20 italijanskih pokrajina – Friuli Venecija Đulije, Masilimilijano Fedriga, saopštio je nakon radnog sastanka lokalnog odbora da će Italija, Slovenija i Austrija podneti zajedničku kandidaturu za organizaciju Zimskih Olimpijskih igara 2034. godine.

Fedriga je poručio da će timovi iz spomenutih država uskoro početi sa radom i pripremom kandidature i podsetio da su iste zemlje zajedničkim snagama bile domaćin Olimpijskog festivala evropske omladine 2023. godine.

“Dovođenje najvažnijeg svetskog sportskog događaja u našu regiju uz zajedničku kandidaturu Italije, Slovenije i Austrije bio bi primer sjajne saradnje utemeljene na dijalogu, želji za mirom i produbljivanjem međusobne kulturne razmeene koja se već godinama razvija, stvorena između naše regije i svih susednih zemalja. Ona na najbolji način predstavlja temeljne vrednosti ujedinjene Evrope”, istakao je Fedriga u razgovoru za tamošnji list “Il Piccola”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Na reči italijanskog političara nadovezala se slovenačka ministarka spoljnih poslova, Tanja Fajon.

“Slažem se sa ovim predlogom, to je sjajna ideja”, kratko je istakla Fajon.

Pozitivne potvrde iz Italije i Austrije su već stigle, a za sada o potvrdi zajedničke kandidature nedostaje još samo odgovor Olimpijskog komiteta Slovenije.

Bonus video:

4 Komentara

    Slabo pratim zimske olimpijske igre,ali lepo ako dodje u komsiluk

    Austrija,Italija,Slovenija…cuveni Alpi su tu,treba da dobiju ogranizaciju ovih igara

    Slovenija ima uslove za organizaciju,i treba da se kandiduje

    Bilo bi lepo gledati OL u komšiluku, Slovenija ima šta da pruzi, jaka zemlja i drago bi mi bilo da dobiju tu priliku

Postavi odgovor