Đerona izvukao pouke posle Nemačke, veruje u pobedu protiv Katara!

Rukometaši Srbije igraju sutra od 20 i 30 sati protiv Katara u meču trećeg kola grupe E na Svetskom prvenstvu u Katovicama.

Selektor Toni Đerona izjavio je da je najveća prednost Katara timska igra, ali je dodao da veruje u pobedu svog tima.

“Jako dobro poznajem njihove igrače. Sa mnogima sam radio u Kataru, napredovali su dosta. Tada su to bili mladi igrači, dok su sada to okosnice njihovog tima. Najveća snaga njihovog tima je timska igra. Pripremaju ovo prvenstvo od avgusta prošle godine, biće jako teško pobediti ih, ali ja verujem u ovu ekipu i pokazali smo da možemo sa svima da se nosimo i svakoga da pobedimo. I sinoć je ekipa bila blizu pobede. Borbenost i kvalitet Srbije su neupitni”, rekao je Đerona za sat Rukometnog saveza Srbije.

Srbija je u prvom kolu SP pobedila Alžir, a u drugoj rundi poražena je od Nemačke (34:33).

“Teško je izgubiti onakvu utakmicu na samom kraju, ekipa se borila svih 60 minuta. Imali smo svoje prilike iako je Nemačka vodila tokom čitavog susreta. Gledajući video sa sinoćne utakmice, potvrđujem svoje nezadovoljstvo određenim sudijskim odlukama, ali ta utakmica je za nas već prošlost, od danas smo fokusirani samo na Katar. Već sinoć smo poslali video snimke narednog protivnika kako bi preusmerili misli sa Nemačke i bili u svojim glavama usresređeni samo na Katar”, dodao je selektor Srbije.

Đerona se još jednom osvrnuo na bolan poraz od Nemačke.

“Našli smo svoju agresivnost u odbrani u poslednjih 15 minuta utakmice. U istom periodu i Cupara se istakao sa nekoliko ključnih odbrana, koje su nam mnogo pomogle. To nam je dalo mogućnost da trčimo malo više, ali nam je nedostajalo još barem dva minuta do potpunog preokreta. Uradili smo detaljnu analizu i izvućićemo pouke iz ove utakmice”, zaključio je španski stručnjak.

Prvi poraz Srbije na Svetskom prvenstvu – i to “za dlaku”

 

3 Komentara

    Pa sa onakvom igrom bi trebali bez problema da pobedimo Katar

    Protiv Katara mogu vezanih ruku i nogu

Postavi odgovor