Alkaras: Iznenadio sam i sebe igrom na travi, Novak i ja imamo divnu borbu

Karlos Alkaras veoma je zadovoljan partijama koje pruža u Kvinsu gde igra šesto finale ove godine, a meč sa Aleksom de Minorom je ujedno i prilika za povratak na prvo mesto ATP liste.

Španac i Australijanac danas od 14.30 igraju veliko finale u Kvinsu, a Alkaras je na putu do finala pobeđivao specijaliste za travu, Lehečku, Dimitrova, najzad i Sebastijana Kordu.

„Čeka me veoma težak meč. Aleks igra dobro, sa mnogo samopouzdanja, pobedio je Runea. Uzbuđen sam što ću igrati svoje prvo finale na travi“, kaže Alkaras pred finale i dodao:

„Iznenadio sam sebe nivoom na kojem igram sada i time kako se osećam na terenu. Nisam očekivao da ću doći do ovog nivoa za samo šest dana. Došao sam samo po iskustvo, da treniram i da igram, i nisam očekivao da ću igrati u finalu. Osećam se kao da godinama već igram na travi“.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Ukoliko savlada De Minora, Karlitos je od ponedeljka ponovo najbolji teniser sveta, ujedno i prvi nosilac na Vimbldonu.

„To je dodatna motivacija za mene. Tokom meča ne razmišljam o tome, ali daje dodatnu energiju saznanje da mogu da budem broj jedan i prvi nosilac na Vimbldonu. To je za mene i dalje san, Novak i ja imamo divnu borbu za tu poziciju“, zaključio je Španac.

Bonus video:

3 Komentara

  Alkaras je u punoj snazi i mladosti i mislim da će Novaku biti težak protivnik ako budu bili u finalu Vimbldona!

  Odgovori

  Savladao je De Minora i sad je opet prvi ali to nije toliko važno kao što je informacija da mu dobro leži igranje na travi! Biće on težak protivnik na Vimbldonu

  Odgovori

  Vratio se Alkaras na prvo mesto,zasluzeno,sada cemo videti dalji razvoj borbe za prvo mesto i duel dvojice Golijata na travi!!!!

  Odgovori

Postavi odgovor