Alkaras: Polako gubimo strahopoštovanje prema Đokoviću

Karlos Alkaras polako se vraća u takmičarski ritam posle povrede koja ga je odvojila od terena na turniru u Rio de Žaneiru. Nedavni egzibicioni meč sa Rafaelom Nadalom u Las Vegasu pokazao je da Španac potpuno spreman dočekuje Masters u Indijan Velsu.

Uoči turnira na kom brani titulu Alkaras je u razgovoru za “Bild” istakao da njegova generacija polako uči kako da pobeđuje protiv Novaka Đokovića uprkos svim problemima.

“Što se tiče mlade generacije sa Janikom Sinerom, Holgerom Runeom i sa mnom, već smo pobeđival protiv njega. Mislim da polako, na dobar način, gubimo strahopoštovanje i usuđujemo se da pobedimo protiv njega u velikim mečevima. Popravićemo se da to uradimo protiv njega nekoliko puta. Ali sve dok Novak nastavi da igra na visokom nivou u ovoj formi, stvari će postati veoma komplikovane i uvek ćemo ga videti kao jednog od najboljih”, rekao je Alkaras.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Osvrnuo se 20-godišnjka iz Mursije i na česta pisanja o “novoj velikoj trojci” koju bi činili on, Siner i Rune.

“Mislim da će nam biti veoma komplikovano da postignemo nešto slično kao Đoković, Nadal i Federer, ako ne i nemoguće. Možemo da imamo samo dobar rivalitet. Igraćemo dosta turnira zajedno, mnogo ćemo igrati jedni protiv drugih i videćemo dokle će ovo rivalstvo ići”.

Interesovalo je nemačke novinare i da li je Karlos nekada pitao Novaka kako sa 36 godina i dalje igra na tom nivou.

“Ne, jer sam siguran da mi to neće reći. Mi smo rivali, poštujemo jedni druge i dobro se slažemo, ali ima stvari koje držimo za sebe. Našim protivnicima ne možemo dati nikakve savete. Poznato je da to ima veze sa ishranom i spavanjem, a svakodnevni rad je osnovni za to. Verujem da Novak sve to radi savršeno – 24 sata dnevno”.

Bonus video:

4 Komentara

    Novak iz inata ima da osvoji sve u Americi

    Svi su okupirani Novakom,svi samo njega gledaju

    Kakva izjava Alkarasa,bolje po njega da Novak ovo nije video

    Mislim da strahopoštovanje treba uvek da bude prisutno. Naravno da smo svesni svi da Djokovic ne može večno da igra na vrhunskom nivou ali je i dalje broj jedan i to će biti još neko vreme, sa Djokovicem se nikad ne zna!

Postavi odgovor