Iznenađenje godine u Parizu: Ruska tinejdžerka izbacila Sabalenku - rezultat karijere za Andrejevu

Mira Andrejeva ima 17 godina. Do sada je u karijeri igrala na grend slemovima, stigla čak do četvrte runde na Australijan openu početkom godine. Od danas u već sada impresivnu biografiju može da doda skalp nad drugom teniserkom sveta, Arinom Sabaleknom kao i prvo grend slem polufinale! U njemu će protiv Jasmine Paolini biti favoritkinja za plasman u finale.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa.

Andrejeva je do najveće pobede u karijeri stigla posle preokreta (6:7,6:4,6:4), pa iako je njena rivalka, druga teniserka sveta očigledno imala fizički problem, ništa ne bi smelo da umanji njen trijumf.

Koliko je on značajan, možd anajbolje govori činjenica da je postala najmlađa teniserka posle Monike Seleš (1990.) koja je savladala drugu teniserku sveta na Rolan Garosu.

Uskoro opširnije…

Što se tiče samog meča, Sabalenka je brejkom otvorial duel, ali je usledio momentalni odgovor ruske teniserke, zatim i potpuni preokret. Servirala je Andrejeva za set u 9. gemu (5:3), ali je Beloruskinja uzvratila, izborila taj-brejk u kom je na iskustvo stigal do početne prednosti.

Preslikano je bilo i u drugom delu igre, s tim što je ovg puta 17-godišnjakinja bila ta koja je odlučujućim brejkom izborila treći set.

Delovalo je ipak da nema “dinamit” za odgovor na snažne udarce rivalke u odlučujučim trenucima igre. Sabalenka je povela, imala 3:2 uz brejk prednosti, ali i očigledne probleme pri kretanju. Iskoristila je to njena rivalka, i uz fantastičnu igru preokrenula na 5:4, a onda senzacionalno savladala rivalku.

Za dalje pisanje istorije i prvo grend slem finale boriće se sa Jasminom Paolini iz Italije.

Bonus video:

3 Komentara

    Udarila sestra Ruskinja na sestru Beloruskinju, i to žestoko nakon što se oslobodila grča

    Dobro se držala Sabalenka u prvom setu, u naredna dva se Andrejeva pitala

Postavi odgovor