Bili Džin King: Ispravite interet, Novak Đoković će uskoro biti najbolji, ali...

Legendarna teniserka Bili Džin King pokrenula je inicijativu “Ispravite internet” i pomenula najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Nekadašnja američka teniserka je pokrenula pomenutu inicijativu sa ciljem da se “isprave nepravde” i da se tačnijim informacijama i boljim izveštavanjem ženski sport dovede u jednaku poziciju kao i muški.

Novak Đoković je nedavno osvojio 10. titulu Australijan opena i 22. Grend slem u karijeri što ga ponovo vraća na prvo mesto ATP liste.

Štefi Graf je 377 nedelja bila prva na WTA listi, dok je Novakna ATP listi prvi 375 nedelja i veruje se da će uskoro i ovaj rekord biti srušen.

Ipak, Đoković je već na vrhu te liste prema nekim stranicama, to se nimalo ne dopada Amerikanki.

“Ispravite internet je globalna inicijativa napravljena da ispravi greške prema ženskom sportu i te rekord učini vidljivijim. Kada ukucamo na internetu teniser koji je najduže bio svetski broj 1, rezultat će reći Novak Đoković, ali je to zapravo Štefi Graf. Novak će uskoro i biti najbolji, ali dajte Štef ono što zaslužuje”, rekla je Bili Džin King.

3 Komentara

  Niko nikad i nije osporavao uspeh Štefi Graf

  Odgovori

  Koliko god ispravljali internet rezultat ce uvek biti isti NOVAK DJOKOVIC je broj 1.Ove dve nedelje preimucstva Stefi Graf ce brzo proci!!!!

  Odgovori

  Zenski tenis ne moze nikad biti kao muski definitivno ..ni jedan sport zene nisu ravnopravne sa muškarcima zbog samok kvaliteta istog

  Odgovori

Postavi odgovor