Ko je Branko Đurić? Trenira ga bivši trener Dominika Tima, divi se Novaku

Srpski teniser Branko Đurić nastupio je na juniorskom Vimbldonu, sa kojeg je eliminisan od strane Lorenca Skijabasija.

Đurić, inače osmi junior na svetu izgubio je ubedljivo glatko u prvom kolu 6:1, 6:0.

“Nema puno toga da se kaže. Od samog starta, otkako sam došao ovde, nisam imao nikakav komfor na travi. Dolazim kao bolji igrač na šljaci nego na brzim podlogama. Naravno da nije ni realno da bude ovako ubedljivo i brzo”

Mladi teniser poreklom je iz Crne Gore, ali igra za Srbiju. Najbolje rezultate do sada je postizao na šljaci.

“Poreklom sam iz Crne Gore, za Srbiju igram od 11. godine. Poslednje tri godine treniram u Beču. U ovoj godini pravim najbolje rezultate, sve na šljaci. Većinom igram juniorske turnire. Ove godine je cilj da ostanem u Top 10 juniora”

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Brankov trener je Ginter Breznik, bivši trener Dominika Tima.

“Moj agent je Austrijanac. Njegovo pravo zanimanje je advokatura. On je njegov advokat. Uvek je bio u dobrim odnosima sa njim. Bivši je Timov agent. Trenirao sam u Italiji par godina kod Rikarda Pjatija, gde je bio Siner. Onda je počela korona. Bio sam kod kuće i onda sam odlučio da dođem na neki blok treninga tamo, svidelo mi se i ostao sam”

Uprkos ranoj eliminaciji Đurić je pun utisaka sa Vimbldona.

“Definitivno. Teško je reći od Grend slemova koji je najveći, ali je definitivno najprestižniji. Sve je prosto neverovatno, organizacija, trava kao pojava je najlepša za gledanje”

Njegov stil igre najbolje odgovara šljaci.

“Ne osećam se komforno jer mi je ovo 10. dan u životu u kojem igram na travi. Stil igre je prilagođen šljaci ili betonu i malo sporijim podlogama”

Novak Đoković je i za njega posebna inspiracija, kao i većini srpskih igrača.

“Par puta smo trenirali dok sam bio u Italiji kod Pjatija. Nema ništa da se doda i kaže o njemu što se već ne zna”

Kada bi mogao da se uporedi sa nekim igračem to bi bio?

“Pokušavam da igram kao što je nekada igrao Tim. Još par nekih novih igrača koji su ušli u Top 100. Možda još Zverev. Malo bolji bekhend nego forhend”

Otkrio je i svoje planove do kraja sezone.

“Ove godine. Imam par poena samo. Jurim juniorski rang, koji dosta donosi sledeće godine. Ako sam u Top 10, moći ću da igram osam čelendžera, a ako sam u Top 20, moći ću da igram u kvalifikacijama na osam turnira. US open definitivno. Možda na kraju godine i ako bude trebalo Edi Her, Oranž Boul, zaključio je Đurić.

Bonus video:

3 Komentara

    Logično da igra za našu reprezentaciju kad je Srbin iz CG, makar se nadam da je tako odnosno da ni zbog toga što nema perspekitvu u TSCG

    Ako mu je za utehu uspeo je da osvoji gem

    Svim igracima je Novak posebna inspiracija,posebno svim nasim mladim koji zele da napreduju dalje!!!

Postavi odgovor