Đoković: Ne kajem se, nadam se da ću igrati US open

Novak Đoković oglasio se nakon što je postalo jasno da nakon Indijan Velsa neće igrati ni na mastersu u Majamiju.

Pravilo o obaveznoj vakcinaciji za strance sprečilo ga je da drugu godinu zaredom igra američku turneju, ali Novak se nada da će do US opena to pravilo biti ukinito.

Srpski teniser čvrsto stoji iza svoje odluke, iako je zbog nje ostao bez prvog mesta na ATP listi.

„Ne kajem se“,U životu sam naučio da kajanje samo može da vam škodi, da vas natera da živite u prošlosti, a ja to ne želim. Ne želim ni da živim previše u budućnosti. Želim da budem u sadašnjem trenutku koliko je to moguće, ali i da razmišljam o budućnosti, da stvorim bolju budućnost. Čestitam Alkarazu. Apsolutno je zaslužio da se vrati na mesto broj 1“, rekao je Đoković u intervjuu za CNN.

„Šteta je što nisam mogao da igram u Indijan Velsu i Majamiju, volim te turnire. Imao sam mnogo uspeha tamo, ali doneo sam svesnu odluku i znao sam da postoji rizik da ne idem tamo – trenutno je takvo stanje, nadam se da će se kasnije ove godine promeniti, za US open. To je za mene najvažniji turnir na američkom tlu“.

Istakao je ponovo Novak da su u ovoj fazi karijere grend slem trofeji prioritet u odnosu na sve ostale turnire. Pravilo koje je na snazi u SAD trebalo bi da bude ukinuto sredinom maja, a kako se US open igra od kraja avgusta postoje dobro šanse da zaigra u Njujorku.

„Zaista želim da budem u Njujorku. Kada sam 2021. godine izgubio od Medvedeva u finalu, doživeo sam jedan od najboljih momenata sa tamošnjom publikom, osvojio sam US open triput i igrao još mnogo finala… Iako sam izgubio taj duel od Medvedeva, dobio sam ljubav i poštovanje publike, želim da se vratim i da se opet povežem s njima. Tome se radujem i nadam se da će desiti“, zaključio je Đoković.

3 Komentara

    Svi se nadamo da ćeš da zaigraš na Openu i ne samo da zaigrap vec i da osvojis.

    Pa zbog tenisa bi bilo dobro da se Djokovic pojavi na US Openu. Ipak je Nole osvajao US Open

    Pametno razmislja Novak,bio je uvek ljudina i bice!!!

Postavi odgovor