KAKVE REČI IVANIŠEVIĆA! Novak trenira jače nego kada je imao 22 godine!

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, oglasio se nakon što je Nole osvojio završni ATP masters u Torinu i oktrio o kakvom je šampionu reč!

Srpski teniser je još jednom pokazao da se nalazi u nestvarnoj formi.

Iako ima 35 godina, deluje nikad gladniji trofeja i nikad spremniji, čemu svedoče reči njegovog trenera.

Poseban trofej, vrlo teška godina. Neko odozgo je gledao sve što se dešavalo ove godine i rekao: ’U redu, osvojićeš ove godine’. Zaslužio je. Niko ne zna kako je bilo u njegovoj koži, kako je bilo biti deo njegovog tima. Moram sve da spomene – Marko (Paniki, kondicioni trener), Uli (Badio, fizioterapeut), Elena (Kapeljaro, PR), Edo (Edoarto Artaldi, PR) i ja. Nije nam bilo lako, a njemu je bilo još gore. Zaslužio je, bio je impresivan, pogotovo u Torinu – rekao je Ivanišević, pa dodao.

Trenira još jače nego kada mu je bilo 22 godine, zato je i dalje tako dobar i zato će biti još bolji. Volja za treningom, volja da se napreduje i da brine o telu – to je neverovatno. U moje vreme smo se povlačili sa 30-31 godinom, tada smo važili za stare, a vidite Rodžera, Rafu i Novaka – rekao je Goran.

Osvrnuo se potom i na mlađu generaciju tenisera koja tek nadolazi.

– Pričaju da mladi dolaze i neki jesu uradili neverovatne stvari poput Alkaraza, i to je odlično za tenis, ali Novak je i dalje gladan, i dalje osvaja, i dalje igra neverovatno. Već razmišlja o pripremama za sledeću sezonu. Dokle god je takav, on će u svom umu biti konurentan i favorit da osvaja najveće turnire – poručio je Ivanišević.

Za kraj rekao je da je najviše bio oduševljen Novakovim servisom.

– Da, ali njegov servis je potcenjen udarac kroz karijeru – ako gledate njegove mečeve od pre pet-deset godina, i tada ga je uvek nekako servis spasavao. Istina je da je sada još bolji, a u nedelji za nama je bio neverovatno precizan uz visok procenat. Svaki put kada mu je bilo potrebno, pogodio je odličan prvi servis, a i drugi servis mu je mnogo bolji. Mnogo je drugih stvari koje radi odlično, pa ljudi nekada ne pričaju o servisu – zaključio je Novakov trener.

ZVER JE JOŠ UVEK GLADNA: Đoković: Nema kraja, želim da pobedim na svakom turniru!

OBAVEZNO POGLEDAJTE:KATAR UŽIVO: Kakvi su prvi utisci i šta nas očekuje narednih dana?

 

3 Komentara

  Godine su samo broj što Nole uspešno pokazuje, gde je volja tu je i uspeh!

  Odgovori

  Zato ga i poštujemo

  Odgovori

  Hoce čovek da osvoji šta god je još u mogucnosti i da nadmaši sve u svemu

  Odgovori

Postavi odgovor