Kirjos priznao napad na bivšu devojku, sud mu oprostio

Australijski teniser Nik Kirjos izjasnio se krivim za napad bivšu devojku, ali je izbegao krivičnu presudu.

Kirjos je na sudu u Kanberi priznao krivicu za fizički napad na Kjaru Pasari nakon što njegovi advokati nisu uspeli da odbace optužbe iz razloga mentalnog zdravlja.

Podsetimo, Pasari, Nikova bivša devojka prijavila je da ju je australijski teniser pre dve godine gurnuo na ulici tokom svađe, što je Kirjos priznao.

Međutim, sudija je ovaj incident nazvao “jednostavnim činom gluposti ili frustracije”.

Činjenice i dokaze koji su dostavljani sudu govore da je Kirjos odgurnuo devojku nakon što je ona zaustavila njegov automobil tokom svađe, sprečavajući ga da ode.

Advokat tenisera, Majkl Kukulis-Smit, tvrdio je da je Kirjos pokušao da izbegne “fizički sukob”, zvao je Uber, želeo je da skloni Pasari od svog automobila, ali ona nije želela da se pomeri.

“U tom kontekstu i frustraciji koja je nastala, moj klijent je reagovao i desio se prekršaj. Postoji veza između mentalnog zdravlja i uvrede, iako on to danas više ne trpi u istoj meri”, rekao je advokat.

Potom se obratila i sudija Bet Kembel.

“Vi ste mlad čovek koji je pokušavao da se izvuče iz naglašene emocionalne situacije. Postupili ste u žaru trenutka”.

Kirjos je nakon oslobađajuće presude dao izjavu u kojoj je rekao da je zahvalan sudu.

“Poštujem odluku suda i veoma sam zahvalan sudu na oslobađajućoj presudi. Mentalno nisam bio na dobrom mestu kada se ovo desilo i reagovao sam na tešku situaciju na način za kojim se duboko kajem. Znam da nije bilo u redu i iskreno mi je žao zbog povrede koju sam naneo”, rekao je između ostalog Kirjos.

3 Komentara

    Pa više je ona njega maltretirala nego on nju ali se pre setila da ga tuži jer je on javna ličnost i sad je dobila svojih pet minuta slave

    Dobro je sto je priznao i izvinio se,a sam incident nije ni bio toliko tezak da bi dobio bilo kakvu osudu!!!Ili kaznu!!!!

    Izgleda da u Australiji važi nepisano pravilo “ko prizna oproštenop mu je”

Postavi odgovor