Drama na Rolan Garosu: Ukrajnika odbila da se rukuje sa Beloruskinjom, publika burno reagovala (VIDEO)

Navijači na Rolan Garosu u Parizu zviždali su danas ukrajinskoj teniserki Marti Kostjuk, koja posle današnjeg poraza od Beloruskinje Arine Sabalenke nije želela da joj pruži ruku.

Sabalenka se plasirala u drugo kolo pošto je pobedila Kostjuk sa 6:3, 6:2. Kao što je običaj, igrači se na kraju mečeva rukuju pored mreže, ali Kostjuk to nije želela da učini, pošto Belorusija podržava rat u Ukrajini.

Ona se rukovala samo sa sudijom i otišla da pokupi svoje stvari, zbog čega su joj zviždali navijači na terenu “Filip Šatrije“, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Sabalenka je prvo pomislila da navijači njoj zvižde, ali je shvatila da su zvižduci upućeni Kostjuk, koja je na isti način ispraćena i kada je napuštala teren.

“Bio je vrlo težak meč, emotivno težak. Mislila sam da meni zviždite pa sam bila iznenađena. Ali onda sam osetila vašu podršku”, rekla je Sabalenka u intervjuu na terenu posle meča.

Sabelnka je u više navrata rekla da “niko ne podržava rat”.

Kostjuk je odbila da se rukuje i sa Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom na prošlogodišnjem Ju Es openu.

Na konferenciji za novinare, Sabalenka je rekla: “Oko situacije sa ratom, rekla sam mnogo, mnogo puta: niko na ovom svetu, ruski sportisti ili beloruski sportisti, ne podržava rat”.

“Niko. Kako možemo da podržimo rat? Naravno da ga ne podržavamo. Da nekako možemo da utičemo, mi bismo ga zaustavili, ali nažalost, to nije u našim rukama”, dodala je ona.

Sabalenka je jedan od favorita za osvajanje trofeja u Parizu, a mogla bi da postane prva teniserka sveta ako branilac titule Poljakinja Iga Švjontek ne uspe da se plasira u četvrtfinale.

Meridian ima najbolje kvote

Bonus video:

4 Komentara

    Svako ružno ponašanje sportista bi publika trebala ovako da isprati- zviždukom!

    Davno sam rekao da politika nema šta da se meša u sport ali to očigledno nije stanje stvari u realnosti, drago mi je što je publika pružila podršku Sabalenki jer ona nije kriva za rat niti za stavove vlasti u njenoj zemlji!

    Ruzno ponasanje,ne bi smele dozvoliti da se politika umesa u sport na takav nacin!!!!

    Ne znam stvarno cemu ovakvo ponašanje … bas oni trebaju da daju dobar primer svog svega sto in se dešava u državama

Postavi odgovor