Lajović udario u zid - Alkaras u trećem kolu Majamija

Srpski teniser Dušan Lajović završio je učešće na Mastersu u Majamiju porazom od prvog tenisera sveta, Karlosa Alkarasa – 6:0, 7:6

Nakon prvog seta koji je trajao svega 32 minuta Duci je bio na pragu katastrofe. Uprkos veoma pristojnoj igri Lajović je Alkarasu dozvolio čak tri brejka, a Španac je bez greške odigrao prvi deo igre koji je dobio sa 6:0.

U drugom setu srpski teniser dodao je gas i stigao do prvog gema na svoj servis. Ipak, ubrzo je dozvolio novi brejk rivalu koji je poveo sa 3:1.

Zadržao je Alkaras prednsot i kada je serbirao na meč pri rezultatu 5:4 Lajović je “pokazao zube” i oduzeo mu servis da bismo nešto kasnije ušli u taj brejk.

U njemu je ipak bolji rival bio Španac koji je ubzro poveo 4:1 pa 6:2. Duci je uspeo da spasi tri meč lopte, ali na četvrtoj je bio nemoćan.

Uprkos svemu, opšta ocena je – Lajović nije igrao toliko loše koliko je bio visok nivo igre njegovog rivala.

Alkaras nastavlja misiju odbrane trofeja u Majamiju, a u trećem kolu očekuje ga duel sa Tomijem Polom koji je bio bolji od Alehandra Davidovič Fokine.

2 Komentara

    Možda bi Lajović uspeo nešto konkretnije da uradi da je prvi set igrao kao drugi

    Odgovori

    Steta sto drugi Set nije dobio u taj bejku moglo bi se možda sve drugačije završiti deluje da se z drugom setu probudio i našao igru kojim može ugroziti Spanca ali eto nije uspeo da izgura do kraja

    Odgovori

Postavi odgovor