“Meč sa Đokovićem je promenio moju viziju tenisa”

4
novak đoković aleks molčan
Molčan o duelu sa Đokovićem! (FOTO: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©)

Slovački teniser Aleks Molčan je ogovorio o brojnim teniskim temama, ali se dotakao i susreta Novakom Đokovićem u finalu turnira u Beogradu.

Molčan zauzima 38. mesto ATP listi, što mu je rekord u karijeri.

Takođe stigao je i do tri finala na ATP Turu (Beograd, Lion, Marakeš).

“Sećam se da sam igrao prilično dobro pre Beograda, nekih četvrtfinala i polufinala u Čelendžerima, osećao sam se dobro na terenu, osećao sam da napredujem. Onda u Beogradu, ne želim da diskreditujem igrače, ali sam imao dobar žreb, igrao sam dve vajld karte zaredom, nisu loši igrači, ali možete da igrate i sa Đokovićem u drugom kolu, to je velika razlika”, započeo je Molčan i dodao:

“Pobedio sam u oba meča, drugi sa 6:0, 6:0, igrao sam neverovatno, zatim Verdasko, isto 6:0, 6:2, osećao sam se tako samouvereno. Onda sam Delbonis, izgubio sam set i brejk, opet još jedan brejk u trećem, ali sam pobedio u meču i onda se [suočio] sa Đokovićem u finalu. Posle tog turnira moje samopouzdanje je bilo toliko visoko, ne kažem to na arogantan način, ali sam osećao da u tom trenutku mogu da igram protiv bilo koga, neverovatan osećaj.”

Objasnio je slovački teniser kako je izgledalo finale turnira u Beogradu i njegov susret sa Novakom.

“Uopšte nisam bio nervozan, bilo je čudno. Da ste mi rekli da ću igrati sa Đokovićem u svom prvom velikom finalu pre toga, pomislio bih da ću biti super nervozan, ali nisam bio nimalo nervozan, samo sam bio srećan što sam izašao. Nasmejao sam se, nisam imao pritisak, igrao sam prvog igrača u njegovom rodnom gradu pred hiljadama ljudi, ali nisam bio nimalo nervozan, odmah sam ga slomio. Izgubio sam posle, ali je to bio dobar rezultat za mene (6:4, 6:3)”, rekao je Slovak.

On je istakao da je meč sa srpskim teniserom dosta uticao na njega i bio “ključna tačka” u njegovoj karijeri.

“Taj meč protiv Đokovića je promenio moju viziju tenisa, bio je to ključna tačka moje karijere. Pokazalo mi je kako tenis treba da se igra, to nije igra snage, to sam naučio tokom tog meča. Ranije sam mislio da igram previše meko, nedovoljno blizu mreže, da sam morao da pogodim više vinera. Đoković, igra šah, koristi mozak, potrebna vam je moć ali to nije najvažnija stvar. Iz ovog meča sam shvatio da moram da igram duže, sa više okretanja, više upotrebe glave. Ovaj meč je promenio moj tenis, počeo sam da imam više poverenja u svoju igru, da budem ponosniji na način na koji sam igrao i da verujem da mogu da pobedim bilo koga ako igram dobro”, zaključio je Molčan.

4 KOMENTARA

  1. Utiče Nole pozitivno na njih ovo je pravi primer , realno on koliko god je dominantan i gazi sve pred sobom respektuje i pomaže svojim protivnicima na neki način to smo videli mnogo puta

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime