SUROVO ISKRENI ĐOKOVIĆ: Pogrešio sam, ne očekujem da će da mi oproste!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković govorio je o dešavanjima u Australiji u januaru, kada je deportovan i kada mu nije dozvoljeno da igra na Australijan openu.

Nakon opširnog intervjua za BBC, Đoković je gostovao u emisiji na Javnom servisu i tom prilikom govorio o brojnim temama.

– Osećam se bolje nego što je to bio slučaj dok sam bio u Australiji. Život ide dalje, imam dvoje dece, imam mnogo toga što me raduje van tenisa, ali isto tako imam čudan osećaj zbog svega što se dešavalo – rekao je Novak.

Da li će Australiju pamtiti po dobrom?

– Uvek ću se sećati po lepim stvarima, bilo je nezaboravnih momenata teniskih i ličnih tamo. Nezavisno od ovoga što se dogodilo, nemam ništa protiv Australijanaca, imam lepu konekciju sa njima. Sami rezultati su dokaz kako se osećam svaki put kada odem tamo – rekao je Đoković i dodao:

– Ovo je bilo neočekivano što se izdogađalo, teško je zaboraviti, ali ja želim da se vratim tamo i da ponovo igram tamo, pošto je to moj najuspešniji teren – kaže Đoković.

Takođe, rekao je da ne bi išao da dodeljuje deci nagrade, da je znao da je pozitivan na koronavirus i da je na vreme dobio rezultate testa.

Novak je i dalje u centru pažnje, a ovih dana smo konačno imali priliku da čujemo i njegovu stranu priče.

Prisetio se Đoković i svoh događajaj pre Australijan opena.

Novak Đoković-Australija open
Oglasio se Novak Đoković! (FOTO: Guliver images)

– Jeste, prisustvovao sam raznim javnim događajima tih nekoliko dana, ali zbog vesti koje sam dobio o košarkašu Barselone uradio sam PCR test, rapidni antigenski test tog dana i narednog dana pre događaja sa decom i svega. Test je bio negativan i zbog toga sam odluči da deci uručim nagrade. Ja sam čekao rezultate PCR testa i video sam ih tek sat vremena posle završetka događaja – rekao je Đoković i dodao:

– Ne bih ih stavio u takvu situaciju da sam znao. Test mi je dao jasnoću situacije. 24 sata se obično čeka PCR testa, toliko sam ih uradio i jako ih često radim svuda po svetu, gotovo svaki dan i jedan i drugi. Sve vreme nisam imao simptome. Greška je bila što sam se slikao sa Ekipom, imam svoje razloge zašto sam to prihvatio. Srećom, niko se nije zarazio i svi su potvrdili da sam poštovao distancu i imao masku.

Priznao je Novak i da je svestan da je pogrešio.

– Da je greška i da sam bio sebičan jeste i pogrešio sam. Svi smo mi ljudi, nemam problem da kažem da sam pogrešio. Poštujem sve i svakoga i svako ima pravo da donosi odluke i da je svako drugačiji. Ne postoji bezgrešan čovek. Samo je pitanje da li neko stoji iza toga. Ne očekujem da će da mi oproste i shvatam da me osuđuje dosta njih, ali ja to prihvatam – rekao je Đoković.

ĐOKOVIĆ SE OBRATIO SRBIJI: Medvedev je kao ja – ne libi se da kaže ono što misli!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: @Beki ocenjuje zimske TRANSFERE Zvezde i Partizana

 

4 Komentara

    Naravno da bi zeleo opet da igra tamo,treba biti bolji od ljudi iako oni ne znaju kako da se ponasaju.

    Nema ko šta njemu da oprašta realno ,previse je on nama dao da ni mu nešto zamerali

    Istina,ali ljudima jednom da ne ucinis to je smak sveta.Tako da niko nema pravo bilo sta lose da mu kaze.

    Iskreno je priznao da je pogresio sto u Beogradu nije sacekao rezultat PCR testa nego je ucestvovao u drustvenom dogadjaju…

Postavi odgovor