NAJNOVIJE INFORMACIJE: Deportacija Đokovića je moguća čak i ako pobedi na Sudu?

Novak Đoković je i dalje u problemu, a samo koji sat pre početka suđenja, iz Australije stižu nove informacije koje kažu da Novak može biti deportovan, čak i ako ponovo pobedi na Sudu.

Kako prenose mediji u Australiji, ministar Aleks Houk se do sada pozvao na član 133c Zakona o imigraciji, ali i ako ne uspe drugi pokušaj federalne vlade, to nije kraj.

Članovi “Endrju i Renata Kaldror centra za međunarodno pravo izbeglica”, pronašli su još jednu opciju koju bi mogla da primeni australijska vlada.

Danima unazad se priča kako je agent našeg tenisera pogrešio prilikom popunjavanja aplikacije za put u Australiju kada je štiklirao kvadratić da on prethodno nije putovao u druge zemlje.

Poznato je da je bio u Španiji o da je odatle krenuo na put za Melburn. Stručnjaci otkrivaju šta bi mogao da bude novi problem za Novaka.

– Ovi događaji bi, potencijalno, mogli da dovedu do novog razloga za otkazivanje vize, i to po članu 109 Zakona o migraciji, ali je Aleks Houk zasad koristio 133. Ako Đoković pobedi na sudu, Houk bi mogao iznova da mu otkaže vizu, i to upravo na osnovu, dosad nekorišćenog, člana 109 – navodi se.

Šta konkretno piše u tom članu?

– Viza se može oduzeti osobi koja se nije pridržavala onoga što zahtevaju članovi 108. i 107. ovog zakona (ti članovi predviđaju mogućnost oduzimanja vize onima koji unesu netačne podatake u prijavu za vizu, kao što je Novakov agent uradio).

Dakle, sve se svodi na to da bi moglo da mu oduzmu vizu “jer nije pravilno popunio podatke za izdavanje vize”.

Tako kažu, ali kako je onda moguće da su je prethodno izdali, to je pravo pitanje za sve u ovom galimatijasu.

– Sve to me čini da osećam da su Novakove šanse da ostane u Australiji, jako tanke. Njegov pravni tim je pritisnut uza zid više nego što je to bilo u ponedeljak – izjavio je doktor Senegeta Pilai iz pomenutog centra.

ARMENULIĆ O NADALU: Priznao je da je Đoković bolji od njega i da ga se plaši!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PENALTY CHALLENGE: Lepomir Bakić – Voleo bih da vidim izvikane pevačice kako šutiraju penale! EP10

 

5 Komentara

    Neka ide kući , ne vredi se boriti protiv ne pravde , deportirale ga to im je od starta cilj

    Neko je izjavio da Novak nije opasnost za Australiju, e sada sta će biti to samo vlasti Australije znaju.

    Kako stvari stoje činimi se da će biti deportovan. Nisam, pravnik ali mislim da smo blizu te odluke

    Ja bih voleo da ostane u Australiji i da zaigra na openu.

    Samo da se sve ovo već jednom zavrsi i da se zavrsi sva ova saga oko Novaka.

Postavi odgovor