Britanka "oduvala" novinare, pa "potonula" dan kasnije

Britanska teniser Ema Radukanu imala je izuzetno neprijatan susret sa novinarima, da bi dan kasnije doživela veliki pad.

Dvadesetogodišnja Radukanu je na turnir u Madridu došla nedaleko od ispadanja iz Top 100 na WTA rang listi, a to se na kraju i obestinilo – mnogo brže nego što se očekivalo.

Radukanu, koja je ispisala istoriju tenisa kada je sa samo 18 godina osvojila US open 2021. godine bez izgubljenog seta kroz kvalifikacije, u slobodnom je padu od uspeha koji joj je, prema mišljenju mnogih, došao prerano u životu.

Dan pred početak turnira, Radukanu se srela sa dvoje britanskih novinara zbog medijskih obaveza dan pred početak glavnog žreba.

Pitanja su bila koretka, ali Ema nije bila raspoložena. Toliko da je na 16 pitanja odgovorila u – 58 reči.

Nije želela da govori ni o svom učešću na turniru u Madridu, ni o uspesima prijateljice Džoudi Buraž, ni o povredi zbog koje je nedavno odustala od igranja u Bili Džin King kupu.

Delovalo je kao da nešto nije u redu – da li sa njom ili sa novinarima koji su bili tu, a manje od 24 sata kasnije možda smo i dobili odgovor.

Radukanu je nekoliko sati pred meč prvog kola Madrid opena protiv Bugarke Viktorije Tomove odustala od učešća na turniru, a kao razlog navela je povredu šake.

Zbog toga, najbolja britanska teniserka doživeće novi pad i od naredne WTA rang liste biće izvan Top 100, što će biti prvi takav slučaj za nju još od pomenutog US opena 2021.

Radukanu je branila 120 poena iz prošle godine kada je stigla do šesnaestine finala.

BONUS VIDEO

3 Komentara

    Ocito je njeno raspolozenje bilo ispod ocekivanog a i pred samo odustajanje sa turnira!!!

    Možda ne želi da je pogrešno citiraju pa zato šturo odgovara

    Pa dobro eto opravdanja što nije odgovarala na pitanja novinara, trpela je bolove

Postavi odgovor