Nadal odustao od Vimbldona

Rafael Nadal je doneo odluku da neće igrati na Vimbldonu ovog leta, zbog toga što želi da svoje telo ostavi u što boljem stanju za predstojeće Olimpijske igre

Nadal je slavio na Vimbldonu 2008. i 2010. godine, ali čak 14 od svoja 22 grend slema osvojio je na Rolan Garosu na šljaci.

Ovogodišnji olimpijski turnir igraće se upravo na šljaci. Španac će nastupiti u singl i dubl konkurenciji, pošto će igrati u paru sa Karlosom Alkarazom.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

“Tokom moje konferencije za štampu posle meča na Rolan Garosu pitali su me o mom letnjem kalendaru i od tada treniram na šljaci. Juče je objavljeno da ću igrati na letnjim Olimpijskim igrama u Parizu, mojim poslednjim.”Tokom moje konferencije za štampu posle meča na Rolan Garosu pitali su me o mom letnjem kalendaru i od tada treniram na šljaci. Juče je objavljeno da ću igrati na letnjim Olimpijskim igrama u Parizu, mojim poslednjim.

Sa ovim ciljem, verujemo da je najbolje za moje telo da do tada ne menjam podlogu i nastavim da igram na šljaci. Iz tog razloga će mi nedostajati da igram na šampionatu ove godine na Vimbldonu. Tužan sam što ove godine ne mogu da proživim sjajnu atmosferu tog neverovatnog događaja koji će uvek biti u mom srcu, i biti sa svim britanskim navijačima koji su mi uvek davali veliku podršku. Svi ćete mi nedostajati.

Da bih se pripremio za Olimpijske igre, igraću turnir u Baštadu u Švedskoj. Turnir koji sam igrao ranije u karijeri i gde sam se odlično zabavljao i na terenu i van njega. Radujem se što ću vas sve videti tamo. Hvala vam“, napisao je Nadal na društvenim mrežama.

Vimbldon će se ove godine igrati od 1. do 14. jula, a Olimpijske igre su na programu od 26. jula do 11. avgusta.

Bonus video:

7 Komentara

  Ja ne znam iskreno zasto se i dalje muci,samo ce da dodje do toga gde ce doziveti neku veliku povredu

  ocekivano bilo,covek ne moze da izdrzi vise id dva ozbuljna da se ne povredi

  Ja ne znam zasto se on i dalje muci kad ne moze vise da igra?!

  Definitivno treba rexi zbogom tenisu ..

  Kad će već jednom da odustane od karijere

  Ako Nadal želi na Olimpijadi da ima ikakvog uspeha ne sme premoriti svoje telo i samo će trenirati a i tu mora da pazi da se ne povredi.

  Neverovatno,prosto je ovom odlukom sokirao sve ljubitelje tenisa!!!

Postavi odgovor