Nadal: Nisam pričao sa Novakom o Asocijaciji, ali znaju moje mišljenje

Glavni sportski događaj narednih dana biće Završni masters turnir u tenisu. Dok su sve oči uprte ka Londonu i onome što rade najbolji teniseri sveta, Rafael Nadal je govorio o borbi za prvo mesto.

Ukoliko Novak Đoković osvoji turnir bez izgubljenog meča, ostaće prvi do marta 2021. godine, a Španac je izjavio i da nije razgovarao sa najboljim teniserom sveta o Asocijaciji profesionalnih tenisera (PTPA).

-Nisam pričao sa Novakom o tome. Trenirali smo zajedno pre nekoliko dana, ali to nije bila tema. Oni znaju moje mišljenje. Reći ću vam jednu stvar, ne mislim da oni pomažu lošije rangiranim teniserima više od nas koji verujemo u postojeći sistem. Ako uporedimo sadašnju situaciju sa onom od pre pet, šest, sedam ili osam godina, jasno je da postoji napredak kada je reč o primanjima tenisera. To ne znači da i dalje ne pokušavamo da pomognemo. Smatram da nije potrebno da se oformi još jedna organizacija da bi se do dogodilo. To je sve. Ideja nije drugačija, ali pristup jeste-, naglasio je Nadal.

Na otvaranju turnira, Novaku je dodeljen i pehar za najbolje rangiranog tenisera za kraj godine, što se Španca tiče, postoji mogućnost i da sezonu okonča na trećem mestu.

-Više bih voleo da budem drugi, nego treći. Ali, kao što godinama govorim, ne pratim ATP listu. Ne odlučujem na osnovu nje koje ću turnire da igram, samo slušam svoje telo. Neću igrati više turnira ako time ugrožvam sebe samo da bih bio bolje rangiran. Ako sam drugi, to je dobro. Ako sam prvi, to je još bolje. Ako budem i treći, to i dalje znači da sam imao dobru godinu-, istakao je Španac i dodao:

-Moram da budem pametan kada pravim raspored, da odredim šta mi je prioritet. A ja i moj tim znamo šta je najvažnije za moju karijeru-

U Londonu, Nadal je pobedom nad Rubljovim otvorio turnir, u drugom kolu ga očekuje duel sa Dominikom Timom.

ZAVRŠNI MASTERS LONDON: Đoković silovit na startu

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MAĐARSKA – SRBIJA | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #29

3 Komentara

    Malo njih hoće da podrži Noletovu asocijaciju, niko ne želi da se odrekne dela kolača.

    To su teniske velicine…i oni mogu mnogo da uticu na tenis u globalu.

    Da postoji napredak za nize rangirane tenisere, siguran sam da Nole ne bi napustio postojecu i pravio novu organizaciju tenisera.

Postavi odgovor