Raonić: Mislio sam da sam gotov

Skoro dve godine je Miloš Raonić bio van tenisa, malo ko je i očekivao da će se vratiti Kanađanin, na momente čak ni on sam.

Vratio se Raonić posle skoro 700 dana, i “posekao” Miomira Kecmanovića u prvom kolu Hertogenboša.

“Mnogo puta sam mislio da sam gotov. Mnogo puta nisam ni pokušavao da nešto uradim jer sam bio tako daleko od tenisa” kaže Miloš i dodaje:

“Na kraju 2021, nisam ni imao nameru da više igram, razmišljao da treba da osmislim kako ću dalje živeti. Ubrzo sam se i oženio”.

Međutim, želja za tenisom bila je jača.

“Tokom pauze igrao sam golf pet sati dnevno, ali to nije bilo za mene. I dalje volim golf, ali ne uživam u nečemu u čemu nisam dobar. Zato sam presrećan što sam opet na teniskom terenu”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Lako je savladao Kecmanovića, ali pritisak mu je bio ogroman.

“Bio sam pod velikim stresom. Mnogo puta sam povređen igrao, bilo je pauza od po nekoliko meseci, posle operacije kuka čak šest, ali dve godine su potpuno drugačija stvar. Praktično celu godinu nisam uzeo reket u ruke, niti sam udario i jednu loptu”.

“Nisam želeo samo da ponovo igram, da uradim nešto na šta neću biti ponosan. Zato mi je mnogo energije bilo potrebno da se vratim u formu. Srećan sam gde sam sada i veoma zahvalan što mogu ponovo da igram”.

Jasan cilj mu je bio da počne da igra na travi sa kulminacijom na Vimbldonu.

“Želeo sam da počnem da igram na travi. Vimbldon mi mnogo znači, a na njemu nisam igrao od 2019. Sada sam siguran da ću igrati bar još jednom, a videćemo šta će biti kasnije. I Toronto će ovog leta biti važan od mene. Odrastao sam deset minuta od stadiona. Dopada mi se ideja da bar još jednom igram tamo”.

Objasnio je Raonić i u čemu je bio problem sa njegovom povredom.

“Ahilove tetive mi se upale kada igram. U julu 2021. sam saznao da mi one otiču i da kada otok spadne imam rezove u njima. Nisam želeo operaciju zato sam izabrao duži put oporavka”.

Ipak, nije siguran da li će se problemi vratiti.

“Sve se menja iz dana u dan, ali sam siguran da, koliko god da me sve bude bolelo u sledećem meču, igraću na Vimbldonu bar još jednom. Kao i u Torontu”, zaključuje Kanađanin crnogorskog porekla.

Bonus video: 

2 Komentara

    Izuzetna vest je povratak Raonica na teniski teren. Izuzetno je dobro sto se Raonic vratio tenisu. Jako je potreban tenisu.

    Odgovori

    Dobar je to teniser. Jako je dobro sto se Raonic polako vraća tenisu. Mnogo ima da znaci.

    Odgovori

Postavi odgovor