Cicipas otkrio zašto je opao posle poraza od Đokovića

Stefanos Cicipas je izneo svoja očekivanja pred početak turnira u Majamiju.

Na Australijan openu se mnogo igrača žalilo na igranje sa “Danlop” lopticama, a grčki teniser je istakao da su pojedini teniseri zbog toga zadobili povrede.

Holger Rune i Sebastijan Korda su imali problema sa ručnim zglobom, mada nisu istakli da su loptice krive za to. 

“Mislim da je ove godine ta promena u vezi sa lopticama nešto o čemu se dosta razgovaralo među igračima. Loptice bi trebalo da ostanu iste na većini turnira, posebno na onim na brzim podlogama. To ide u korist našim igračima i štiti nas od povreda. Čuo sam komentare drugoh igrača o lopticama početkom godine i to je sve imalo značajnog uticaja na ramena, zglobove ruku i ruke uopšte. Mislim da otuda dolazi i moja povreda”, rekao je Cicipas.

Meridian ima najbolje kvote

Cicipas je od finala Australijan opena, gde je doživeo poraz od Novaka Đokovića slavio svega tri puta. Na prvom mastersu godine je izgubio u prvom kolu od Džordana Tompsona, a sada sledi takmičenje u Majamiju.

“Nadam se da ću u Majamiju igrati bez bola i da ću biti u stanju da terenu prikažem nešto drugačije od onoga u Indijan Velsu. Bio je to turnir gde sam mnogo patio, nije bilo lako biti na terenu, ali kao da sam bio primoran na to. To ustvari nisam želeo. Imate izvesna ATP pravila koja vas teraju da igrate velike turnire, a ja nisam od onih koji vole da se povlače i odustaju posle par gemova. Nadam se da ću na terenima u Majamiju biti u stanju da više uživam i da ne mislim mnogo na ruku. Srećo, sada se bolje osećam”, poručio je grčki teniser.

Cicipas će svoje učešće na turniru u Majamiju započeti u drugom kolu, a igraće sa boljim iz duela Rišara Gaskea i Krisa O’Konela.

Bonus video:

2 Komentara

    Pao je on posle poraza u finalu RG, od tad nikako da se oporavi

    Odgovori

    Ehhhh te loptice, da su neke druge bile ko zna kako bi se zavšio AO

    Odgovori

Postavi odgovor