ZVANIČNO: Holandija ostala bez selektora!

Pored eliminacije Francuske od Švajcarske, najveće iznenađenje dosadašnjeg dela Evropskog prvenstva je ispadanje Holandije od Češke zbog čega je Holandija ostala bez selektora Franka de Bura.

De Bur je platio ceh velikom neuspehu i kritikama javnosti koja nikako nije mogla da se pomiri sa njegovim forsiranjem formacije 3-5-2 umesto tradicionalne 4-3-3.

Istina, u grupnoj fazi takmičenja je taj sistem funkcionisao, ali kada je Matijas de Liht dobio crveni karton u 55. minutu duela sa Češkom čitav sistem se raspao i “lale” su na kraju doživele debakl.

Kako se De Bur suočio sa velikim pritiskom i osudama, sam je rešio da više ne trenira fudbalere Holandije.

Odlučio sam da ne nastavim sa radom kao selektor reprezentacije. Cilj nije ispunjen i to je jasno. Kada sam kontaktiran povodom pozicije selektora 2020. godine, pomislio sam da je to čast i veliki izazov, ali sam bio svestan i pritiska koji će se pojaviti od trenutka kada budem postavljen.

Na kraju, De Bur se zahvalio svim igračima i navijačima na saradnji.

– Taj pritisak je sada sve veći i to nije zdrava situacija za mene, ali ni za ekipu u pripremama za jako važnu utakmicu na putu ka Svetskom prvenstvu. Želim da se zahvalim svma, navijačima i igračima.

Inače je De Bur jedan od neuspešnijih trenera u istoriji ne samo Holandije već i fudbala. Recimo, oborio je negativan rekord u Kristal Palasu odakle je otišao nakon samo četiri utakmice što je najbrži otkaz u istoriji Premijer lige?!

Zbog toga je čak bio na meti podsmeha Žozea Murinja. Nije se nešto puno proslavio ni kao selektor Holandije gde u prve četiri utakmice nije upisao pobedu po čemu je oborio i taj negativan rekord.

Da ne spominjemo da se u Interu zadržao svega nekoliko meseci. Radio je potom i u Americi, u redovima Atlante junajteda nakon čega je preuzeo selektorsku funkciju među “lalama”.

Holandija će morati sada da pronađe novog selektora. Nadaju se u zemlji vetrenjača i klompi znatno boljeg nego što je to bio De Bur…

DMITROVIĆ ZAVRŠIO TRANSFER KARIJERE! Prošao je preglede, sledeće sezone će braniti u Ligi šampiona!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Istorija lopte na Evropskim prvenstvima | Meridian Sport TV

5 Komentara

    Časno i pošteno sa njegove strane normalno pod pritiskom javnosti. 🤣

    Teeško da će nakon silnih neuspeha uspeti da nađe neki konkretniji klub.

    Korektno od selektora De Bura sto je podneo ostavku posle svih ocajnih rezultata Holandije!

    Ovo je bilo i ocekivano od selektora,suvise losih rezultata Holandije,koji nisu opravdavali nastavak saradnje …..

    Posle ovako loših rezultata i ispadanja sa Evropskog ovako nešto bilo je potpuno ocekivano

Postavi odgovor