Zvanično: Romi stigla kazna zbog vređanja Dejana Stankovića

Fejenord je i formalizovao odluku UEFA da zabrani gostovanje navijačima „đalorosi“ tokom prve utakmice četvrtfinala Lige Evrope zakazane za 13. april na stadionu De Kujp.

Roma će zbog rasističkih horskih skandiranja protiv Dejana Stankovića, trenera Sampdorije, a bivšeg igrača Lacija („ti si ciganin“), platiti kaznu od 8.000 evra.

U saopštenju o zabrani odlaska navijača Rome koje je potvrdio holandski klub a u povodu odluke italijanskih vlasti, samo koji sat kasnije potvrdila Uefa, stoji i to da „zbog loših odnosa navijača dva Kluba“, a u kojem se precizira da će holandski navijači takođe biti onemogućeni da odu na Olimpik u Rimu gde će se igrati revanš utakmica 20 aprila.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

U obrazloženju stoji i podsećanje da su 2015. navijači Fejenorda vandalizovali centar Rima oštetivši Berninijevu fontanu Barkača, ispod Španskog trga, simbol fontana Rima.

I za Lacio je bila usledila odluka stop na severnoj tribini za jedno kolo, ali je potom kazna suspendovana zbog saradnje sa Klubom (u povodu derbija Lacio – Roma 19. marta) i sa identifikacijom odgovornih koji su tokom utakmice skandirali antisemitske poruke protiv pristalica Rome, ali prvi takav slučaj ako usledi kazna će se automatski primeniti.

Bonus video:

7 Komentara

  Ovo je kazna čisto proforme da ne ispadne da odobravaju rasizam

  JBT za ovo bi Zvezda dobila kaznu od 80 hiljada evra

  Kazna je vrlo simbolicna,a fudbal se nekad igrao radi gledalaca a sada se igra radi samog sebe….

  Samo kaznis navijace zabranom dolaska na stadion vise i resena stvar!

  Mene zanima kakva ce biti odluka sto su vredjali Lukaku sad na rasnoj osnovi!

  Pa dobro nije ovo iskreno neko vredjanje veliko prema Dekiju!

  Slabe su ovo kazne,treba jos drasticnije da budu!

Postavi odgovor