NBA gasi ambiciozan projekat

NBA G Lig Ignajt tim osnovan je sa jednom svrhom – da mlade talente spremi za ono što ih čeka u NBA ligi. Već u prvoj godini opravdao je svoje postojanje, pošto je posle jedne sezone igranja u Razvojnoj ligi, Džejlen Grin izabran kao drugi pik na draftu, od strane Hjustona.

Za njim su, kao sedmi pik Golden stejta iste godine, sledili Džonatan Kuminga, odnosno kao 31. pik Milvokija, Ajzeja Tod.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Čak trojica pikova po draftu postalo je standard Ignajta.

Narednog leta, birani su Dajson Denijels kao osmi pik (Nju Orleans), Maržon Bišamp kao 24. od strane Milvokija, odnosno Džejden Hardi kao 37. pik Sakramenta.

Na kraju, 2023. godine, birana su čak četvorica igrača Ignajta. Skut Henderson kao najistaknutiji, visoki treći pik Portlanda, Lenard Miler kao 33. i Sidi Sisoko kao 44. su uzeti od strane San Antonija, dok su Lejkersi želeli Mohavea Kinga sa 47. mesta.

Za nekoliko meseci će se nastaviti ova tradicija sa Matasom Buzelisom, momkom litvanskih korena koji će biti veoma visoko biran na draftu. Predviđa se dobar pik i za Rona Holanda, možda i Tajlera Smita

Ali, tu će biti kraj!

Prema saznanjima „Atletika“, NBA liga će ugasiti ovaj projekat iz Nevade. Jednostavno, sada najtalentovaniji klinci u Americi mogu da zarađuju i igrajući na koledžima, tako da postojanje Ignajta nije više neophodno.

Veruje se da su momci u ovom timu zarađivali najviše milion dolara po sezoni.

Bonus video:

Postavi odgovor