Nikad viđeno - Vontej Dejvis završio karijeru na poluvremenu

Krajnje nesvakidašnja scena je viđena na meču NFL lige između Bafalo Bilsa i Los Anđeles Čardžersa. Korner bek Bilsa, Vontej Dejvis je završio karijeru na neuobičajen način za profesionalnog sportistu. On je rešio da se penzioniše na poluvremenu utakmice, kada je svojevoljno napustio teren.

U svetu sporta smo se nagledali brojnih scena sa prijatnim ili neprijatnim iznenađenjima, bizarnostima, majstorskim potezima i slično. Međutim, istorija sporta u svoju belešku još uvek nije unela podatak da je sportista završio karijeru na poluvremenu i to samoinicijativno. Ako jeste, verovatno je to svedočanstvo zapisano sitnim slovima (čitaj: dogodilo se na nekom marginalnom takmičenju).

Vontej Dejvis i njegovo kačenje kacige o klin će svakako biti upisani podebljanim slovima, jer je na svoju ruku napustio igru, što je nakon meča sa Čardžersima potvrdio i trener Bilsa, Šon Mekdermot. Reakcije saigrača takođe nisu izostale, a lajnbeker Lorenco Aleksander, bio je razočaran takvim potezom veterana.

PROVERI NAJBOLJE KVOTE ZA NFL

„Nikada nisam video niti čuo za tako nešto. To je potpuno nepoštovanje saigrača. Nikome ništa nije rekao povodom toga. Kada je trebalo da počne drugo poluvreme, saopšteno nam je da se penzionisao“, zaključio je Aleksander.

Dejvis je po završetku utakmice javno obrazložio svoj postupak, rekavši da se na terenu nije osećao dobro i da je osetio da fizički nije bio na najvišem nivou, te je, kako je konstatovao, presudio trenutak iskrenosti prema sebi. Takođe je istakao da nije imao nameru da uvredi ekipu ali da ga je realnost pogodila brzo i jako.

Ovaj 30-godišnji veteran je u NFL ligi igrao od 2009. godine. Draftovan je kao 25. pik u prvoj rundi, a tokom karijere igrao je za Majami Dolfinse, Indijana Koltse i Bafalo Bilse. U karijeri je zabeležio 395 obaranja, 98 presečenih dodavanja, 22 intersepšna, četiri iznuđene ničije lopte i jedan tačdaun.

Usput, ako nekoga uopšte interesuje rezultat utakmice, Los Anđeles Čardžersi su slavili rezultatom 31:20.

Postavi odgovor