Al Kelaifi o Saudiskoj Arabiji i prelaznom roku: Ne postoji opasnost za evropski fudbal

Predsednik Evropske asocijacije klubova (ECA) Naser Al Kelaifi rekao je da evropski fudbal nije u opasnosti nakon što su brojni fudbaleri iz najkvalitetnijih evropskih klubova prihvatili unosne ponude i otišli u Saudijsku Arabiju.

ECA je osnovana 2008. godine kako bi predstavljala interese klubova širom Evrope i broji nekoliko stotina klubova.

“Ne mislim da postoji opasnost. Imamo najbolja i najveća takmičenja i najbolje igrače. Nije na meni da sudim o onome šta se dešava van Evrope. Za nas je najvažnije kako da razvijemo naše klubove i Uefu”, rekao je Al Kelaifi, a preneo je “BBC”.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

Saudijska profesionalna liga je ovog leta potrošila 691 milion funti na dovođenje igrača, četvrta je po potrošnji, ali Al Kelaifi ne misli da postoji neposredna pretnja po evropski fudbal, iako su ga napustili igrači poput Karima Benzeme, Sadija Manea i Nejmara.

Al Kelaifi, koji je i predsednik Pari Sen Žermena, je od 2019. godine član Izvršnog komiteta Evropske fudbalske unije (Uefa).

U pojedinim klubovima postoji nervoza pošto prelazni rok u Saudijskoj Arabiji traje sedam dana duže nego u Evropi. Al Itihad još nije odustao od dovođenja napadača Liverpula Mohameda Salaha, uprkos tome što je Premijer liga uveliko počela.

“Ne bi trebalo da budemo zabrinuti zbog toga. Imamo fantastična takmičenja, ne moramo da budemo zabrinuti”, rekao je potpredsednik ECA i izvršni direktor Bajerna iz Minhena Jan Kristijan Dresen.

“Ali više bih voleo da se prelazni rok završava u isto vreme. To bih predložio”, dodao je on.

BONUS VIDEO:

2 Komentara

    Lepo je sve obrazlozio,ali velika opasnost postoji za fudbal u Evropi i tu nije u pravu!!!

    Odgovori

    Ne postoji za njega jer moze dovesti koga god hoce njemu i odgovara da pokupe sto više igrača iz evrope

    Odgovori

Postavi odgovor