"Evropskom fudbalu potrebne promene inače će da se istopi kao kocka leda"

Alen Vaksman ko-osnivač investiocionog fonda “Šesta ulica” koja je stekla pravo na 30% prihoda na novom Santjago Bernabeuu u narednih 20 godina u zamenu za 360 miliona evra, kao 25% TV prava Barselone u Lal Ligi u narednih 25 godina za nešto više od 500 miliona, smatra da bi projekat Superlige u koji su uključena dva najveća španska kolektiva, doneo boljitak za fudbal.

“Sve je više oblika zabave koje ljudi, posebno mladi, mogu da konzumirju”, rekao je Vaksman za Fajnenšel tajms, “Ako ne napravite još drame, možete da počnete da gubite osnovnu grupu, a kada jednom to krene, teško je da ih vratite. Zato najbolje kompanije inoviraju pre nego što se to desi.”

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Vaksman očekuje “strukturniju promenu u evropskom fudbalu u potrazi za važnijim utakmicama koje mogu da uzbude navijače”. Međutim, “ukoliko ne nastave da investiraju, rizikuju da izgube prestiž”.

“Klubovi koji su istorijski imali globalno priznanje mogli bi da se istope kao kocke leda jer ne rade prave stvari iz poslovne i navijačke perspektive i ne ulažu u iskustvo.”

Plan koji, prema suosnivaču “Šeste ulice”, mora da se odnosi na nove tehnologije koje omogućavaju navijačima da prate klubove gde god da se nalaze u svetu, u kontinuiranoj diverzifikaciji prihoda izvan prodaje karata i tradicionalnih televizijskih sporazuma, ne zaboravljajući hitnu potrebu za nadogradnjom stadiona i druge infrastrukture, nešto što Real i Barsa rade na svojim stadionima.

Šesta ulica je već uložila 115,3 miliona evra za kupovinu ženskog fudbalskog tim Bej koji igra u Nacionalnoj ženskoj fudbalskoj ligi.

“Najveća prilika za rast u sportu u narednih deset godina biće globalni ženski fudbal. Već možete da vidite da se to dešava, ali to je tek početa”, pojasnio je izvršni direktor pomenutog fonda koji upravlja kapitalom od preko 75 milijardi dolara.

Poljak, prvak sveta sa Nemačkom, postao Kralj kebaba

BONUS VIDEO:

5 Komentara

    Ma mislim da od ovoga nema nista i da nece ovaj projekat zaziveti na kraju

    Nadam se da nece doci nikada do ovoga jer bi se fudbal raspao

    Verovatno ima udela i tu cim forsira ovu pricu

    Naravno da su osveženja uvek dobro došla i mora se pratiti želja publike i zadržati gledanost

    Fudbalu je potreban posten odnos svih, pre svega ovih sto ga vode pa do sudija…

Postavi odgovor