Doteralo cara do duvara - Bajern hoće trenera koji je ispao iz Premijer lige

Suvišno je više i ponavljati ko je sveo odbio da preuzme minhenski Bajern u prethodnih nekoliko meseci… Otkako je u februaru doneo odluku da se rastane sa Tomasom Tuhelom po okončanju sezone, nemački velikan je poljubio vrata u pokušaju da angažuje Julijana Nagelsmana, Ćabija Alonsa, Zinedina Zidana, Ralfa Rangnika

Propala je priča i o povratku Hansija Flika, pa se pojavila mogućnost da Tuhel ipak ostane, što je nemački trener na kraju demantovao. Jun se bliži, sezona za zaborav je konačno gotova, a na Alijanc Areni još nisu rešili pitanje trenera.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

Naravno, spekulacije su brojne, ali poslednja informacija dolazi iz obično pouzdanog izvora kada su nemački klubovi u pitanju. Novinar Skaja, Florijan Pletenberg, pomalo šokantno tvrdi da su Bavarci ozbiljno zainteresovani za Vensana Kompanija.

Štaviše, navodi i da su prvi razgovori obavljeni i da pojedini šefovi minhenskog kluba vide veliki potencijal u bivšem kapitenu Mančester Sitija. Pletenbergov zaključak je da Kompani ima ozbiljne šanse da postane novi trener Bajerna.

Malo je reći da bi to bio rizičan potez nemačkog velikana. Da, činjenica je da su ozbiljne promene neophodne, ali Bavarci se izgleda spremaju da posle sezone bez trofeja ekipu daju u ruke treneru koji je ispao iz Premijer lige ovog leta?

Ruku na srce, Kompani je raspolagao prilično slabim timom u Barnliju i bilo bi veliko iznenađenje da je opstao, ali… Iako je pokazao da poseduje zavidan trenerski potencijal, teško je zamisliti kako bi se posle vođenja ekipe kvaliteta za Čempionšip snašao sa timom koji pretenduje na praktično sve trofeje… Ili su u Bajernu odlučili da bace još jednu sezonu zarad stabilnosti? Ostaje da se vidi.

U svakom slučaju, angažovanje Kompanija predstavljalo bi veliko iznenađenje, ali Bajernu svakako nije ostalo mnogo opcija.

Bonus video:

3 Komentara

    Koliko ja vidim Bajern su odbili svi treneri koji nešto znače i mogu da pomognu timu pa im sad preostaje samo da gledaju među onima koje niko neće.

    Ako Kompani stvarno dodje u Bayern,onda mi je jasno da su ih svi izbegavali

    Bolje nikoga da ne dovode nego sto eksperimentišu a trenerima koji nisu imali nikakve rezultate

Postavi odgovor