Barela trenutno daleko od Čelsija a razlog nema veze sa fudbalom!

Znamo da je Maurisio Sari neobičan čovek, rešen da implementira svoj sistem lakše nego da se prilagodi igračima koje ima. Čelsi koji je preuzeo nije bio po njegovom ukusu, ali se radi na promenama. Jedno od potencijalnih pojačanja je mladi Italijan Nikolo Barela.

Momak koji je rođen u Kaljariju dete je tog kluba. Prošao je sve mlađe kategorije u timu, kao i u reprezentaciji Italije i već je dugo u seniorskom fudbalu. Kratko je bio na pozajmici u Komu, a za Kaljari je do sada odigrao već skoro 100 mečeva.

premijer liga

Barela je 1997. godište i za prvi tim svog kluba debitovao je još u maju 2015. godine. Nisu se libili da ga gurnu u vatru, iako se tada igrala Serija A, a on je bio veoma mlad. Stvoren je igrač o kog se sada otimaju veliki evropski timovi, a upisao je i četiri seniorska nastupa za Italiju.

Kako je vezni red najbitnija linija tima kod Sarija, logično je bilo da se pojačanja traže baš za te pozicije. Drinkvoter nije po ukusu Italijana, Barkli i Loftus-Čik priliku dobijaju povremeno, a Kovačić nije oduševio. Klub je ovih dana napustio i Fabregas, koji je u Premijer ligi ostavio dubok trag.

Španac je London zamenio Monakom i sada će ponovo sarađivati sa Anrijem. Nekada su bili saigrači, sada će mu Francuz biti trener. Njegovo iskustvo moraće da bude od ogromnog značaja za tim koji se silom prilika bori za opstanak.

Kako Sari sada više nema mnogo opcija u veznom redu, Barela je izabran kao jedno od januarskih pojačanja. Priča se o još nekim imenima ali nema sumnje da bi upravo Italijan bio najveći poklon za bivšeg trenera Napolija.

Ipak, poslednje informacije govore da do transfera možda neće doći u ovom trenutku. Čelsiju nije problem dogovor oko para, ni sa klubom ni sa igračem. Ni sam Barela nema ništa protiv da se preseli u jaču ekipu. Ali, postoji jedan problemčić.

Nikolo je oženjen Federikom Skevenin i imaju ćerku. Supruga je trenutno u šestom mesecu trudnoće i tokom prolećnog dela prvenstva u evropskim ligama rodiće drugo dete. Kako saznaju mediji u Engleskoj, saopštila je suprugu da nije raspoložena za selidbu pre porođaja.

Iako je Kaljari spreman za odlazak svog najboljeg igrača, možda do njega ne dođe. Urugvajac Nahitan Nandez je već izabran kao naslednik, uspostavljen je kontakt sa Bokom Juniors, ali je pitanje šta će od tog transfera biti sada.

fudbal uživo

Čelsiju očajnički nedostaju igrači u veznom redu. Možda Mauricio Sari promeni plan pa dolazak Italijana prolongira za leto. To bi značilo da u klub što pre stiže druga Čelsijeva transfer meta, Leandro Paredes iz Zenita.

Postavi odgovor