Ben Jeder osuđen zbog utaje poreza

Kapiten Monaka Visam Ben Jeder osuđen je na šestomesečnu uslovnu kaznu zatvora i novčanu kaznu od 133.798,70 evra zbog utaje poreza u Španiji, saopštio je danas sud u Sevilji, gde je francuski reprezentativac igrao od 2016. do 2019. godine.

Kazna je dobijena sporazumom svih strana, a francuski internacionalac neće u zatvor ako ne počini krivično delo u naredne dve godine.

Špansko pravosuđe smatra da igrač “nije na vreme podneo poresku prijavu” 2017. godine, posle prve godine u Španiji.

Sud u Sevilji je precizirao da su španske poreske vlasti o tome obavestile igrača 4. januara 2019. godine, ali da je Ben Jeder na ovaj zahtev odgovorio tek dva meseca kasnije, 5. marta, kada je španskim poreskim organima uplatio 225.323,25 evra.

Međutim, po ovom regionalnom sudu u Sevilji, napadač je “svesno falsifikovao svoju izjavu tako što nije uključio primljenu kamatu” na tri bankovna računa koja je držao, sa sumom do 1.623,34 evra.

Bivši fudbaler Sevilje je takođe propustio da doda prihode dobijene kroz sponzorski ugovor koji je kompanija na njegovo ime zaključila sa brendom Adidas, prihod koji je iznosio 79.429 evra za 2017. godinu.

Kompanija koju je igrač osnovao, isključivo ima cilj da sakrije ovaj prihod, a da ne mora da plaća porez na njega, ocenile su španske sudije.

I pored toga što je fudbaler nešto kasnije uplatio 51.007,41 evra, pravosuđe je odlučilo da ga osudi zbog kašnjenja u isplati.

Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

Izvor: Beta/Meridian sport

BONUS VIDEO:

Postavi odgovor