Od novog Pelea do TV servisera: Legendarni Brazilac peče zanat u zatvoru gde za godinu dana bude ubijeno 100 ljudi

Robinjo, jedan od mnogih naslednika Pelea, nije imao fudbalski put kakav mu je predviđan.

Da se ne lažemo, igrao je za ozbiljne klubove u možda najlepše fudbalsko vreme međutim, njegova luda glava ga je koštala mnogo većih uspeha od ostvarenih.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Nastupao je za Santos, Real Madrid, Mančester siti, Milan, sakupio 100 utakmica za selekciju Brazila, ali velike visine nikada nije dostigao, a sada se sa skoro 40 godina nalazi u zatvoru. I to najzloglasnijeg u Brazilu.

Naime, nekada vunderkind svetskog fudbala, optužen je za silovanje 22-godišnje devojke i osuđen na devet godina robije. Mesto u kome boravi Robinjo je poznato kao najnatrpaniji zatvor, pošto je planiran za 10.000 ljudi, a neretko je u njemu i više od 30 hiljada zavorenika.

Zvezda dobila ponudu za Olajinku, ali traži 6.000.000 evra

U tom objektu se pre nekoliko godina desilo to da je oko 100 lica pobeglo iz zatvora, tako što su eksplozivom srušili zid, a 2019. godine je ubijeno ili poginulo čak 138 zatvorenika.

Što se Robinja u pomenutom “paklu” tiče, brazilski mediji prenose da je postao TV serviser, tako što je učio zanat.

“Tih je i nenametljiv. Pravi je primer zatvorenika koji nema problem sa ostalima. Dobio je patike da može da igra fudbal, a što se zanata tiče odradio je 600 sati. Teško je reći da li uživa ili ne, ali mu pomaže da brže prođe vreme” izjavio je Robinjov advokat Mario Roso Vale.

BONUS VIDEO:

2 Komentara

    Strasno šta je sebi dozvolio ,kakav nre život u zatvoru

Postavi odgovor