Burak Jilmaz novi trener Bešiktaša

Bešiktaš imenovao je novog šefa stručnog štaba i radi se o dobro poznatom imenu, ali ne i o velikom treneru…Burak Jillmaz će sa klupe predvoditi istanbulski tim u nastavku sezone.

Crno-beli su nedavno prekinuli saradnju sa Šenolom Gunešom nakon poraza od Lugana u drugom kolu grupne faze Lige konferencija. Što se tiče domaćeg prvenstva, Bešiktaš je trenutno na četvrtom mestu (16) osam bodova iza vodećeg Fenerbahčea (24).

Prvi pik uprave turskog kluba bio je hrvatski stručnjak Slaven Bilić koji je već vodio ekipu tokom sezona 2012-13 i 2013-14, ali on ima angažman u Saudijskoj Arabiji, gde sa klupe predvodi Al-Fateh. Zbog toga je izbor pao na nekadašnjeg fudbalera Bešiktaša, koji je bio i pomoćnik Gunešu.

“Posle današnjeg sastanka odlučeno je da dosadašnji pomoćni trener Burak Jilmaz, preuzme ulogu šefa stručnog štaba prvog tima, upražnjeno od ostavke trenera Šenola Guneša. Jilmaz će ostati na ovoj funkciji do vanredne izborne skupštine”, navedeno je u saopštenju kluba.

Jilmaz je kao igrač branio dres Bešiktaša od 2006. do 2008. godine, a ovo mu je prvi trenerski posao. Crno-beli u svojim vitrinama broje 16 titula prvaka Turske, poslednju u sezoni 2020/2021.

Bonus video:

4 Komentara

  Juče završio igračku karijeru a danas postao trener, nema ništa od tog posla

  Odgovori

  Za Burak Jilmaza ovo je ogromna prilika da se dokaže i možda ostane na mestu trenera Bešiktaša

  Odgovori

  Ne može Bešiktaš brzo da nađe dobrog a slobodnog trenera pa su u opciji daj šta daš čak i ako nema iskustva važno je da može da preuzme klub

  Odgovori

  Neka mu je sa srecom i uspehom!!!

  Odgovori

Postavi odgovor