Čelsi ne staje: Završena još tri pojačanja, ceh ovog leta otišao na preko 370 miliona evra

Ne staje Čelsi ovog leta. Nakon istorijskog prelaznog roka od prošle godine i utrošenih 611.000.000 evra, vlasnik kluba Tod Boli je rešio da nastavi da rasipa novac na sve strane.

Istina je da je klub sa Stamford Bridža ovog leta prodao igrače u vrednosti od 323.000.000 evra, ali je isto tako do sada potrošio 254.900.000 evra. I tu nije kraj. Dogovorili su Plavci još tri pojačanja.

Kako je preneo Fabricio Romano, Čelsi je završio potpise još trojice igrača. Svakako da je među njima najzvučnije ime Romea Lavije.

Belgijanca je jurio i Liverpul. Čak je i postigao dogovor sa Sautemptonom, međutim sam igrač je istakao da želi samo u londonski klub koji je zbog toga odustao od Tajlera Adamsa i pristao da klubu Dragana Šolaka isplati 61.200.000 evra!

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Od dodatnih bonusa, Sautempton može da zaradi dodatnih 5.000.000 evra. Sličnu sumu je nudio Čelsi za Laviju i prošlog leta, ali tim sa Sent Merica nije hteo da ga prodao. Sada mora zbog ispadanja u Čempionšip…

Osim Lavije, Čelsi je potpisao i brazilskog napadača Dejvida Vašingtona koji stiže iz Santosa za 16.000.000 evra plus 4.000.000 evra kroz bonuse.

Pokušali su još neki evropski klubovi da se dočepaju potpisa brazilskog čuda od igrača. Čelsi je ipak bio najbrži i tako doveo novog igrača koji će više biti zalog za budućnost i kojeg najverovatnije čeka pozajmica u Strazburu.

Treće pojačanje koje je na pragu Stamford Bridža je vezista Kristal Palasa Mišel Olise za kojeg je aktivirana otkupna klauzula vredna 40.000.000 evra!

Francuza je želeo i Mančester siti. Ipak, Čelsi je i u ovom slučaju bio ubedljiviji od konkurencije pa su se Građani okrenuli Lukasu Paketi iz Vest Hema za kojeg su spremili 80.000.000 evra.

Ono što je prosto neverovatno je činjenica da Čelsi juri još jednog napadača (ranije se pominjao naš Dušan Vlahović, mada deluje da od tog posla nema ništa) kao i drugog golmana nakon odlaska Kepe u Real Madrid na pozajmicu.

Dakle, kada se saberu troškovi od svih ugovorenih poslova, Tod Boli je spiskao 372.000.000 evra ovog leta i još uvek nije završio…

Bonus video:

3 Komentara

    Malo si ga preterao Stevo ali lagano može da dođe do te cifre do kraja prelaznog roka

    Kad se na kraju bude sabralo Čelsi će potrošiti preko milijardu evra a za šta? Koji su bili prošle godine na tabeli na kraju sezone, 12-ti ili 13-ti što je jadno?!

    Od kakao je Boli preuzeo klub potrošili su na pojačanja više od 1,5 milijarde evra. Valjda će ove sezone biti nekih značajnijih uspeha

Postavi odgovor