Dalić: Nismo imali loš pristup, prosto nije išlo - još uvek smo u igri

Dramatičan susret, preokret i na kraju podela bodova. Hrvatska je remijem sa Albanijom (2:2) uoči poslednjeg kola grupe B u situaciji da joj je trijumf nad aktuelnim šampionom Italijom – imperativ.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Nakon utakmice selektor “kockastih” Zlatko Dalić pdelio je prve utiske u izjavi za “HRT” i istakao da su dva poluvremena koja je njegov tim odigrao bila dijametralno suprotna.

“Nije lako, bila je jako teška utakmica, dva različita poluvremena. U drugom delu dali sve od sebe da povedemo i na kraju primimo gol u završnici. Ali još smo u igri i sve je u našim rukama, drugo poluvreme ohrabruje, prvo je bilo jako loše. Ipak, pobeda protiv Italije nas vodi dalje”.

U odnosu na prvu utakmicu Dalić se opredelio za tri promene u sastavu kako bi ekipa dobila na brzini.

„Hteli smo preko bokova više proboja sa svežim Perišićem i Juranovićem. Prvo poluvreme smo sporo okretali stranu. Ideja je bila da imamo bolji proboj, kao i da s Petkovićem imamo više izbora u napadu. Prvo poluvreme je bilo sporo i tromo, protivnik stoji iza lopte i ne možeš ga probiti. Kada smo stavili brže igrače, to je bilo rešenje.”

Izjednačujući pogodak Albanije bio je šok za hrvatske fudbalere.

“Naravno da jeste, držiš protivnika visoko, radimo sjajan visoki presing i onda se sve u poslednjih pet minuta okrene. Povlačimo se i dozvoljavamo da nam iz polukontre postignu gol. Stalno smo se bez potrebe tukli s njihovim napadačima. Tu imamo dosta problema” kaže selektor Hrvatske i dodaje da pristup njegovih igrača nije bio problem.

„Ne možemo reći da netko nije hteo, ali protivnik postigne gol na početku i zatvori se. Nismo imali loš pristup, nije išlo jednostavno, presporo i pretromo je bilo. Drugo poluvrijeme je bilo drugačije, pokidali smo se da se vratimo i onda primimo gol. Na kraju smo se bespotrebno povlačili, zaključuje Dalić.

Bonus video:

5 Komentara

    Ne znam da li laže sebe ili druge sa pričom “još uvek smo u igri” ili se samo teši

    Stvar je u tome da su se opustili Hrvati i zato su im protivnici dali gol i obezbedili izjednačenje.

    Dalic je bas razocaran,mozda i napusti klupu Vatrenih.

    Istina je da su u igri al’ još par dana dok ih Italija ne izbaci

    Kako bi im tek išlo da ih Đasula nije pogurao

Postavi odgovor