Dalić veruje u trijumf nad šampionima: Uvek smo bili pravi u ključnim utakmicama

Pred Hrvatskom je odlučjući meč za plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva. “Kockaste” očekuje okrpaj sa aktuelnim šampionom, selekcijom Italije i jedino trijumf im garantuje prolaz dalje.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

Selektor bivših viceprvaka sveta, Zlatko Dalić uveren je u pozitivan rezultat njegovih izabranika jer prosto – Hrvatska već godinama beleži uspehe u najvažnijim okršajima.

“Još jedna u nizu istorijskih utakmica, ali mi smo spremni. Svi su zdravi osim Domagoja Vide. Svesni smo situacije u kojoj smo, da nam igra samo pobeda i to moramo ostvariti. Ne bismo hteli ovako brzo ići kući, ali u prve dve utakmice nismo ostvarili potreban rezultat. Moramo sad to učiniti. Uvek smo bili pravi u ovakvim utakmicama, ključnim, tako da se idemo boriti. Sigurno je pritisak tu, jer je nam cilj bio proći grupu. Za nas je svaka utakmica istorijska. Pritisak je tu i zbog naših rezultata, ali i ovih 100 hiljada navijača koji hodaju za nama po Neemačkoj, ali to nas ne bi smelo oemsti da pokažemo svoje najbolje lice. Treba nam karakter da ne primimo prvi gol zbog čega smo u prve dve utakmice srljali. Potrebno je da se dručagiče postavimo i čekamo svoju šansu”, kaže Dalić.

Dalje, ističe da u odnosu na prethodna dva svetska šampionata njegova selekcija sada igra lošije.

“Slažem se da ovo dosad nije bilo na nivou hrvatske reprezentacije. Razlika u odnosu na SP je da prelagano primamo golove. Nemamo Ivana Perišića kakav je bio u Kataru, kad je bio u vrhunskoj formi, a neki igrači su stariji dve godine.

O svom rivalu na klupi Italije, Lućanu Spaletiju kaže:

“Cenim njega i njegove rezultate, s Napolijem je bio prvak i ima vrhunskih rezultata. Italijani su poznati po taktici, u tome su najjači, kao i u odbrani, njima je bod sada dovoljan, svesni smo toga. Moramo biti spremni na sve na ovoj utakmici, biti strpljivi, ne dozvoliti da upadnemo u neke probleme ili provokacije, sve je moguće. Moramo biti spremni na sve to”.

Na kraju Dalić ističe da će Hrvatska forsirati svoj stil igre protiv Azura.

“Uveren sam da možemo postaviti svoj stil igre protiv Italije i da je to put do pobede. Njima je dovoljan i bod, ali verujem da će se tako postaviti jer je to teško. Očekujem ih goropadne, agresivne. Mi smo sposobni da budemo na svom nivou, ako smo mogli protiv Brazila, Argentine i Engleske onda možemo i protiv Italije”, zaključuje Dalić.

Bonus video:

5 Komentara

    Ništa drugo mu nije ostalo sem da veruje

    Uh,sto bi voleo da izgubite!!!!

    Istina i njihova reprezentacija mnogo lošije igra ali ja ih ne bih otpisivao, Hrvati igraju kvalitetan fudbal.

    S obzirom koliko su Italijani loši, vrlo je moguć plasman Hrvatske dalje, mada tek njima je poljuljano samopouzdanje

    Bonum se da ove godine nemaju potreban kvalitet i da neće izboriti prolaz dalje

Postavi odgovor