Piksi pred put za Nemačku: Nema nikakvog varanja, imamo kristalnu sliku - prekidi važan faktor

Fudbalska reprezentacija Srbije je spremna za put za Nemačku, gde će se boriti sa najboljim evropskim reprezentacijama na kontinentalnoj smotri koja se održava od 14. juna do 14. jula.

Orlovi će prvi meč odigrati u nedelju, 16. juna, protiv jednog od glavnih favorita na turniru – Engleske.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Selektor Dragan Stojković Piksi se obratio medijima i poslao poruku pred odlazak u Nemačku.

“Sve teče po planu, ovaj deo priprema je protekao u najboljem redu. Uradili smo ono sto smo mislili, odigrali utakmice bez povreda i niko se ne žali. To me zadovoljava”, počeo je Piksi.

Dotakao se i rezultata reprezentacija iz pripremnog perioda. Englezi su izgubili od Islanda 0:1 u generalnoj probi…

“Mislite da se neko bavi varanjem? To samo pokazuje da može da se odigra protiv svake ekipe, stvari se tako nameste. Ljudi komentarišu ovako ili onako. Ne obazirem se previše na protivnika u smislu igre. Napravili smo analizu, pogledali Sloveniju, Dansku i Englesku, da imamo kristalnu sliku…”

Izgubila je i Srbija od Austrije (1:2), ali je potom ubedljivo savladala Švedsku (3:0).

“Nikome nije prijatno da izgubi, nijedan trener ne voli. Kao što ni meni nije bilo drago posle Beča, ali to nas ne remeti jer najbitnije tek dolazi. Nema nikakvog varanja, niti nečeg sto bi bilo slično tome.”

Ko će istrčati na teren Feltins Arene za pet dana?

“Najbolje da ne znam. To sada nije za priču, ima vremena za taktičke varijante.”

Dotakao se i formacije u kojoj će Srbija zaigrati na samitu najboljih selekcija Evrope.

“Za vas je to famozna tema, za mene nije. Fudbal je odlična tema za razgovore, postoje različita mišljenja, fudbal je globalna igra i svi je komentarišu. Kao selektor pokušavam da izvučem maksimum, timski i individualno. Na meni je odgovornost, da izvučem iz ekipe talenat koji poseduje, a ne da diskutujemo o sistemu. Ako znate dobitni slobodno mi recite, pa da vidimo… Sistem je samo početna faza igre, ništa drugo, samo igrači da shvate principe igre.”

Kojem broju bodova se nada?

“Voleo bih da bude onaj broj koji nam garantuje drugu fazu.”

Smatra da je veliki kvalitet Srbije što ima najviši tim na smotri.

“I te kako je važan segment. Prekid igre je važan faktor, mnogo puta se pokazalo. Drago mi je što možemo u “boks” eri da se branimo, ali napadnemo i budemo opasni. Radimo na tome.”

Zna se ipak šta je najbitnije.

“Timska igra i duh mora da nas nosi. Nema niti vremena, niti mesta individualnom prozivanju. Od prvog dana se baziram na to, igrači znaju i nema egzibicionizma. Srbiju predstavljaju na pravi način, posvećenost nas dovodi da se radujemo uspehu, a meč u Stokholmu je pokazao baš to. Trudio sam se maksimalno da se nađe 26 igrača. Zahvaljujući tom bonusu su još dodatna trojica.”

Za kraj – poruka navijačima.

“Neka nas bodre, da veruju u nas, nećemo ih nećemo razočarati, iako nema euforije kao pre dve godine. To je dobro za nas, da ne razmišljamo o osećanjima. Ipak, znam da su očekivanja velika, to je strast, patriotizam i to ne može da se iskoreni iz ljudi. Uradićemo sve da napravimo rezultat i obradujemo naciju. Znam da temperatura raste i da će svi gledati”, zaključio je selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi.

Bonus video:

2 Komentara

    Sve je jasno svi su pripremljeni,taktika je pripremljena,pa da vidimo sta ce nasi da urade?

    Na pripremnim utakmicama nismo pokazali mnogo napredka u igri i sko smo imali neke dobre rezultate realno u grupnoj fazi moraćemo mnogo više da damo na terenu

Postavi odgovor