Veštačko disanje

Bio je na ivici ambisa do 78. minuta utakmice protiv Radničkog. Vraćali su se filmovi iz prošle sezone navijačima Partizana, mnogi su već videli scenario u kojem Igor Duljaj neće dočekati revanš sa Sabahom na klupi Parnog valjka.

Ipak, on je verovao u svoj tim, nije sumnjao niti želeo da posustane. Do kraja se borio i skoro bio 12 igrač Partizana. Leteo je kraj aut linije, često izlazio iz trenerskog prostora kako bi preneo svoju energiju na igrače, a kada je Severina potpuno prokrenuo situaciju na terenu – usledio je emotivan izliv trenera crno-belih, koga nismo navikli da gledamo u takvoj ulozi.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Kao da mu je 200 kilograma palo sa leđa, takvo olakšanje se moglo videti na njegovom licu. Neko može da ospori trenersku stručnjost, taktičku postavku ili nešto slično, ali pristup… Pristup niko ne može da mu oduzme. Kada deluje da je Partizan u komi, da se više neće probuditi, tada povučeni tip iz Topole nastupa na scenu i kao da daje veštačko disanje svojoj ekipi i vraća je među žive.

Ne treba glorifikovati pobedu protiv Nišlija. Naprotiv, skoro da se podrazumevala, ali baš ovo je bilo potrebno ekipi Igora Duljaja.

Kao što je i sam trener Partizana rekao, prošle sezone ovakvi mečevi su bili izgubljeni za crno-bele, nije bilo povratka iz ambisa, a prethodne večeri smo videli karakter na delu.

Odustajanje kao strani pojam, predaja koja nije opcija i borba do poslednjeg atoma snage. Znajući da neće imati pomoć najvatrenijih Grobara protiv Radničkog, animirao je navijače pre utakmice, pozvao majku da ga po prvi put uživo gleda na stadionu i učinio sve što je do njega kako bi Partizan nastavio da diše.

Neće biti vremena za odmor, niti za previše razmišljanja, jer za četiri dana stiže utakmica sezone za Partizan.

Ponovo neće biti podrške Grobara na jugu, tako da će Duljaj morati da nastavi sa veštačkim disanjem kako bi Parni valjak imao šansu za novi preokret, ali ovoga puta u evropskom ringu.

Bonus video:

4 Komentara

    Dugo je gol lebdeo u vazduhu, da je bilo više sreće pobedili bi sa daleko većom gol razlikom

    Ne znam šta je još mogao Duljaj da radi sem da igra umesto njih

    Pa da su izgubili i ovu utakmicu bilo bi Baj Baj Duljaj!!!

    Jezivo šta covek prolazi na klupi partizana ne mogu zamisliti kako mu je sve ovo vreme i juce su morali do pred kraj da strepe za bodove

Postavi odgovor