ĐURIČIĆ I GUDELJ SLOŽNI: Brazil je dobar tim, ali će videti šta je naša snaga!

Odbrojavamo sitno do duela između Srbije i Brazila, utakmice koju željno očekuje čitava nacija. Naši reprezentativci Filip Đuričić i Nemanja Gudelj su izneli svoja očekivanja.

Gudelj je istakao da je svestan kvaliteta Brazila, ali i da će oni videti šta je snaga Srbije.

– Mi smo spremni, znamo šta nas očekuje protiv njih, mi se spremamo kao i za svaku utakmicu. Znamo da su mnogo dobar tim, ali će i oni videti šta je naša snaga. Da budem iskren, mislim da oba tima treba da budu fokusirana na svoju igru – rekao je Nemanja Gudelj.

Đuričić je imao sličan odogovor, ali vrlo brzo se nadovezao na duel Argentine i Saudijske Arabije, ali je prokomentarisao i bekove Brazila.

– Ta utakmica je pokazala zašto je fudbal lep. Senzacije su moguće. To nam daje određenu dozu samopouzdanja, ali naša utakmica je specifična i nimalo laka. Daje nam nadu da možemo do senzacije. Ako su bekovi najtanja karika Brazila, a igraju u Juventusu, doduše imaju mane, to je svakako tačno, ali da li su im oni najtanji – ne bih rekao – istakao je Đuričić.

Reprezentacija Brazila je uverena da njima Svetsko prvenstvo počinje od osmine finala, a Đuričić je imao zanimljiv odgovor na njihovu konstataciju.

– Ako nas pitaju, ne moraju do osmine finala. Mi idemo meč po meč i razmišljamo samo o nama. Bitno je da mi prođemo grupu, a da li njima počinje Svetsko prvenstvo u četvrtak ili ne, to je već na njima. Brazil je svakako jedna od najjačih reprezentacija na svetu. Sanjao sam recimo da igram finale sa Brazilom, ali eto, u četvrtak će biti to “finale” – jasan je bio napadač Sampdorije.

Šta “Orlovi” rade u slobodno vreme?

– Mislim da je sve organizovano na odličnom nivou. Družimo se zajedno kad imamo slobodnog vremena, imamo to zajedništvo. Mi smo profesionalci, i znamo da je fokus na mečevima, svaka je kao finale, a gledamo pre svega na to kako ćemo igrati – rekao je Gudelj, a nadovezao se Đuričić:

– Igramo neke igrice, ništa specijalno.

Da li Gudelj može da nas iznenadi nekim “projektilom” poput onih u dresu Sevilje?!

– Želimo da ostanemo što duže moguće, to nam je poručila i familija. Sve je to fudbal, naravno da sam želeo da igram, Mister me pozvao, a to je jedna velika čast, naročito na Mundijalu. Imao sam par nekih šuteva koji su lepo ušli u gol, nadam se da će tako biti i na utakmici, ali je najbitnije da budemo tim. Verujem da je najbolje da budemo tim.

Đuričić nije krio oduševljenje što se našao na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija.

– Nisam ni očekivao da se nađem na prethodnom spisku, ne mogu to da komentarišem. Ali ovo je karijera za svakog igrača, imao sam tešku povredu pre godinu dana, tako da je ovo za mene velika čast.

Filip je govorio i o novim pravilima koja su uočljiva na ovom Mundijalu.

– Evo da otkrijem. Imali smo sastanak sa ljudima iz FIFA, rekli su nam na koja pravila fudbala će biti na ovom Mundijalu, videli smo da se igra mnogo duže, čak 10, 12, 13 minuta i da na to obratimo pažnju – rekao je Đuričić i dodao da se nije trenutno u kontaktu sa trenerom Sampdorije Dejanom Stankovićem:

– Nisam pričao sa Dejanom Stankovićem, verujem da ćemo pričati kad se se završi, i to posle 20. decembra.

Gudelj je već imao susret sa Brazilom 2014. godine, a da li je izvukao pouku?

– Imaju dosta novih igrača, ima promena, ali mislim da Brazil ima jak tim, i uvek se bore za titulu. Mora da se za “karioke” bude “ful” spreman.

Da li je selektor Stojković odredio ko će da istrči na teren protiv Brazila?

– Ne znamo ko će igrati, ali svi smo spremni, ko god bude igrao, donećemo dobar rezultat. Snaga ovog tima je taj što ije bitno koliko igra, doneće isto. To je ono što nas razlikuje od ostalih reprezentacija. Mene raduje što igramo mnogo bolje u drugom poluvremenu, tad je teže igrati. Teško je igrati 90 minuta, treba naći balans, ali se nadamo da će u četvrtak to biti na pravom nivou. Najvažnije da nastavimo put, da igramo napadački fudbal, lep fudbal, da verujemo u sebe. Pristup mora biti isti i protiv Brazila, ali i protiv svih – zaključili su Đuričić i Gudelj.

ISTORIJSKA POBEDA NAD ARGENTINOM: Selektor Arabije u elementu – fudbal je ludilo, Mesi nije bio motivisan!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Šta kaže Pop – koliko Srbija može na Svetskom prvenstvu?

6 Komentara

    Kako bilo ja sam ponosan na naše momke a čuda se događaju

    Ako zategne Piksi to kako zna verujem u dobar rezultat

    Prvih 20 minuta ako ne primio gol to je to,necemo izgubiti siguran sam

    Samo da izdrzimo u pocetku da ne primimo gol neki

    Videli amo da ovd nema favorita nikoga nije lako pobediti !!!

Postavi odgovor