Džajić potvrdio ostanak Piksija i prokomentarisao odluku Svilara: Uskoro potpis sa Stojkovićem, Srbija ne treba da tuguje zbog Mileta

Dragan Džajić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, potvrdio je da će Dragan Stojković Piksi nastaviti plovidu sa reprezentacijom nakon Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Iako je bilo priče da bi selektor mogao da bude promenjen po završetku smotre najboljih ekipa Starog kontinenta, stvari se neće menjati.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDIpotpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

“Bilo je reči ovih dana o tome, očekujem da ćemo potpisati ugovor sa Stojkovićem do 2026. godine. Potreban je jedan kontinuitet, mislim da je to jedan logičan, normalan i očekivan epilog“, rekao je Džajić za Tanjug.

U poslednjim danima se mnogo priča o Miletu Svileru i njegovom pokušaju da promeni reprezentaciju. Na kraju neće moći da brani za Belgiju. Prethodno je odbio poziv selekora Piksija.

„To je jednostavno bila njegova odluka. Ja to ne opravdavam, ali činjenica je da je on dugo godina živeo u inostranstvu. Nije to goruće pitanje za našu reprezentaciju, imamo mi dovoljno dobrih golmana. On je tako odlučio, videćemo kako će biti u budućnosti. Mislim da naša reprezentacija nema razloga da tuguje zbog toga što se desilo, jer imamo dobre golmane“.

Pred Srbijom su dve prijateljske utakmice – protiv Rusije i Kipra.

„Te dve prijateljske utakmice biće priprema neke ekipe koja će nastupiti na EP. Mislim da je dobro što ćemo sada odigrati ova dva meča, a imaćemo i dve utakmice uoči početka kontinentalnog šampionata. Biće neizvesno EP, imamo dosta tešku grupu. Potrebno je posebno se pripremati za svaku utakmicu. Naša grupa je dosta teška, neće biti lako, ali verujem da ćemo biti bolji nego na SP u Kataru“, zaključio je Džajić.

Bonus video:

4 Komentara

    Svilar je sam odabrao svoju sportsku sudbinu,a Piksi vodi na EP

    Mislim da ne treba trošiti reči na sve u vezi Svilara, pozvali smo ga, odbio je, a za Belgijsku reprezentaciju ne može da igra i to je samo njegov problem

    Drago mi je što su odlučili da nastave saradnju sa Piksijem, mislim da ćemo tek ove godine videti kvalitetniju reprezentaciju

    Odlican potez Fudbalskog saveza sto je ostavio Piksija na klupi, nadamo se uspehu na Euru.

Postavi odgovor