"Neće valjda da izda kuma, Džajić će služiti za slikanje, a drugi će donositi odluke"

Nemanja Vidić i Dragan Džajić na suprotnim stranama. Mnogima čudno, neobično i neshvatljivo kako je moguće da dve Zvezdine legende nisu u istom timu, već se bore za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Izbori u FSS su glavna tema već neko vreme, a tim povodom se oglasio Dragoslav Stepi Stepanović, koji je u razgovoru za Danas stao na stranu bivšeg kapitena Mančester Junajteda.

„Ja sam za Nemanju Vidića bez ikakve sumnje. Za mene je on neka vrsta modela kakav čovek nam je neophodan na čelu saveza. Mlad je, obrazovan, ima kontakte sa važnim ljudima iz evropskog fudbala, ali i sa poslovnim ljudima od kojih bi savez imao puno koristi. S druge strane Džaja je čovek koji će za koju godinu napuniti 80 i ne verujem da je uopšte u toku šta se dešava sa fudbalom kao sportom u poslednjih desetak godina. Ja sam igrao sa njim i jako dobro ga poznajem,  njega zanima sledeća utakmica, a ono što nema direktne veze sa terenom nikada ga nije puno zanimalo. Meni je jasno da će, ukoliko ga izaberu, on služiti samo za slikanje, a odluke će donositi drugi ljudi. Nije slučajno da se ide u penziju kad napuniš 65 godina. Nije sve u iskustvu i znanju, nego treba imati i snage i jaja da se neke stvari urade“, rekao je Stepanović, kome nije najasnije zašto je Džajić doneo odluku da sa 77 godina uđe u izbornu trku.

dragoslav stepanović
Stepanović je govorio za Meridian sport! (FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©)

„Ne znam da li je odlučio sam ili mu je neko rekao da to uradi. Meni je neverovatno da čovek u tim godinama može da se prihvati posla za koji je potrebno da budeš angažovan 24 sata dnevno. Ukoliko ga izaberu on bi trebalo da se bavi organizacijom brojnih poslova, a mi znamo da je Džaja i kao fudbaler uvek prvenstveno mislio na svoju igru, a da su drugi morali da rade”.

Nije prošlo bez priča o rečima Milovana Đorića, koji je žestoko udario po Vidiću i maksimalno podržao Džajića.

„Pa neće valjda da izda kuma. Međutim, privatni odnosi ne bi trebao da imaju veze sa ovim izborima zbog proste činjenice da Džajić već deset godina nema veze sa fudbalom. Pa da li je on svestan gde je svet otišao za to vreme i koliko su se stvari promenile. Tehnološki razvoj je neverovatan, a svakako je deo tog napretka stigao i u fudbal. Ne znam kakva je generacijska podela, ali vidim da čak i Džajini zemljaci sa Uba smatraju da ne bi trebalo da se kandiduje. Nemanja Matić mu je lepo rekao da ne prihvati da ga teraju da radi nešto za šta nije sposoban“, zaključio je u razgovoru za Danas Stepanović.

Meridian ima najbolje kvote

Bonus video:

Postavi odgovor