Nigerijski fudbaler poziva na bojkot nacionalne selekcije

Sport i politika ne idu zajedno, ali su nažalost povezane i usmerene jedno na drugo.

Trenutno politička situacija u Nigeriji utiče na sve sfere života, samim tim i na fudbal. Već nedeljama unazad traju protesti, a narod traži da se rasformira policijska jediica koja nosi naziv Posebna anti-pljačkaška jedinica.

Vezista nigerijske reprezentacije Džon Ogu podržava svoj narod, a nedavno je i fudbaler Junajteda Odion Igalo rekao da je Vlada Nigerije sramota za svet.

-U čemu je poenta da predstavljaš zemlju kada je ovo što političari, koji predstavljaju narod, mogu da nam rade? Osećam kao da je najbolje što možemo da uradimo je da bojkotujemo dok oni ne dođu pameti i ne poslušaju nas. Želimo dobru vladu, da prestane policijska brutalnost, hoćemo da prestanu ubijanja, hoćemo dobre zakone, prilike za posao. Ovo je ludo-, rekao je Džon Ogu.

Ogu smatra da je vredno žrtve da Nigerija ne igra na Kupu afričkih nacija.

-Verujem da moje kolege shvataju, voleo bih da to uradimo. Ako bojkotujemo utakmice siguran sam da ćemo tako poslati poruku. Nisam pričao ni sa kim o ovome. Osećam da imaju saosećanje sa ljudima, onima koje vole i onima koji su umrli. Siguran sam da igrači shvataju-

Inače, vezista je u septembru napustio klub Al-Adalah iz Saudijske Arabije i pridružio se protestima u Lagosu.

-Ne znam da li će biti bojkota. Ne znam šta je u srcima ostalih momaka, siguran sam da misle o tome sada. Imamo meč sledećeg meseca i ako se ovo nastavi nećemo igrati. Kako mogu u reprezentaciju i da predstavljam svoju zemlju ako mislim na duše onih koji su ubijeni?-, naglasio je Džon Ogu, vezista nigerijske reprezentacije.

HVALA I BRAVO Škotski navijači u još jednoj humanitarnoj misiji u Srbiji

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Vaso Bakočević: Spreman sam da slomim obe šake, samo da JE*ENO pobedim!!!

11 Komentara

  U velikom su problemu jer im drzava nije uredjena kao vecini Africkih zemalja. Tako da sa protestima i bojkotom tesko ce sta postici

  Bas nezgodna situacija je kod njih, mislim da nece nista dobiti bojkotom reprezentacije jer ce uvek naci nekog ko ce igrati za nju

  Svaka cast, treba se suprostaviti politici i njihovim losim odlukama. Politika nema sta da trazi u sportu,sem da pere novac.. Tako da je ocigledno zasto se politika mesa u sport.

  Ali nije mesto ni sportistima da vode politiku, oni su da igraju fudbal

  Nismo baš sigurno koliko će ovo dugo trajati baš će biti mnogo bolji i njih i biće svima drago ako uspeju da reše to

  Tesko da ce oni uspeti da rese bilo sta, osim stranog faktora koji se bude tu ubacio

  Lepo je da daju doprinos pricajuci svima sta se dogadja u njihovoj zemlji,to je nacin da kao misionari sire ideju,jer imaju puno fanova…Ali bojkot utakmica i nastupanja mislim da nece puno pomoci….

  Bojkot nece sigurno pomoci, a njegova poruka moze da stigne daleko

  Teško da će bojkot uticati na političke odluke ali u svakom slučaju vredi pokušati i pružiti doprinos

  nemam ni predstavu koji je tamo haos,ali treba biti istrajan do kraja,i treba ih bolkovati i verujem da ce i drugi saigraci stati na njihovu stranu i da nece igrati za reprezentaciju

  I nista nece postici tim bojkotom, uvek ce naci nekog da igra za reprezentaciju

Postavi odgovor